Dünya

Filistin'in simge isimlerinden biri olan Ahed Tamimi, anlaşma kapsamında serbest bırakılacak 50 tutuklu arasında

22 yaşındaki Ahed Tamimi, İsrail-Hamas savaşının başlamasının ardından sosyal medyada kışkırtıcılık yaptığı iddiasıyla bu yıl Kasım ayında yeniden tutuklanmıştı

29 Kasım 2023 15:12

T24 Dış Haberler

İsrail ile Hamas arasındaki rehine takası ve ateşkes anlaşmasının iki gün daha uzatılmasının ardından İsrail hapishanelerindeki 50 Filistinli tutuklu ve hükümlünün daha serbest bırakılması bekleniyor. Serbest bırakılacak listede Ahed Tamimi'nin de ismi bulunuyor. 

The Guardian'ın haberine göre; 22 yaşındaki Tamimi, İsrail Adalet Bakanlığı tarafından Salı günü açıklanan listede yer aldı. 

Tamimi, yaklaşık 11 yaşından bu yana protesto eylemleri ve İsrail askerleriyle karşı karşıya gelmesi nedeniyle İsrail işgaline karşı direnişin sembolü haline geldi.

Tamimi, 15 yaşındaki kuzeninin bir protesto sırasında başından plastik mermiyle vurulmasının ardından 2017 yılında bir İsrail askerine tokat atıp tekmelediği için sekiz ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 22 yaşındaki Tamimi, bu olay sonrasında dünya çapında Filistin'in simgesi haline gelmişti. 

22 yaşındaki Ahed Tamimi, İsrail-Hamas savaşının başlamasının ardından sosyal medyada kışkırtıcılık yaptığı iddiasıyla bu yıl Kasım ayında yeniden tutuklandı. 

Avukatı İsrail'in Tamimi'yi tutuklanmasından üç hafta sonra idari gözetim altına almayı planladığını söyledi.