Gündem

Fikri Sağlar: Özgür Özel'in ilk ve en önemli sınavı

07 Kasım 2023 07:33

BirGün gazetesi yazarı Fikri Sağlar, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel'in genel başkan seçilmesinin siyaseten yenileşme umudu yarattığını belirterek, "CHP’nin Genel Başkanlığını yapan Kemal Kılıçdaroğlu seçimin arifesinde ve seçim sürecinde öyle büyük yanlış ve gaflar yaptı ki, sanki kazanmamak ve adeta Erdoğan’ın kazanmasını sağlamak için çaba gösterdi...

Sadece geçtiğimiz son seçimde değil, genel başkan olduğu 13 yılda yapılan tüm seçimlerde de AKP’nin payandası gibi davrandı, böylece “Laik düzenin yok edilmesinin” en etkili nedeni oldu… Ülkeye ve CHP’ye sadece 13 yıl kaybettirmedi, Cumhuriyet’in tüm değerlerinin de işlevsiz hale getirilmesine müsaade etti. En önemlisi umutları yok etti" diye yazdı.

CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel'in kurultay konuşmasının umut verici olduğunu kaydeden Sağlar, "5 ay sonra yerel seçimler yapılacak. Bu seçim, Genel Başkan Özgür Özel’in ilk ve en önemli sınavı olacak. İnanılırlığı ve güvenilirliği test edilecek… Başkanlık performansı gözlemlenecek!

Kurultayda “Ön seçimle “Tüm adayları belirleyeceğiz” sözünü tutacak mı? Yoksa Kılıçdaroğlu gibi klasik bahanelerle bu sözünü yutacak mı? Merakla beklenen konu bu… Unutulmamalıdır ki, sol bir parti ideolojisi, örgütü ve üyesinin gücüyle var olur!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...