Gündem

Fikri Sağlar: Asıl tehlike, bu anlayışın yeni anayasa yapmaya yeltenmesi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama yılında yaptığı konuşmada "Herkesi yapıcı bir anlayışla yeni anayasa çağrımıza katılmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

03 Ekim 2023 09:17

BirGün gazetesi yazarı Fikri Sağlar, Türkiye'nin ayrıldığı İstanbul Sözleşmesi'nin 1 Ekim 2023 tarihi itibariyle 27 üyeli Avrupa Birliği'nde yürürlüğü girdiğini belirterek, "Kadını eşit olarak görmeyen, hak ve özgürlüklerinin verilmesine karşı çıkan “Ticari anlayış,” kadın cinayetlerine de aldırış etmemektedir.

Nitekim son 9 ayda “Kadına ve çocuğa” yönelik şiddet ve cinayetten yargılanan 17 faille “‘iyi hal indirimleri”’ uygulanması, iktidarın kadın ve çocuktan yana değil de suçludan ve de katilden yana olduğunun göstergesidir…

Hoş, 6 yaşında kız çocuklarıyla “evlenebilme fantezisi” olan sapkınlardan zaten böyle bir şey beklenmez… Asıl tehlike, bu anlayışın yeni anayasa yapmaya yeltenmesidir" diye yazdı.

Bir yandan açlıkla boğuşan, diğer yanda hakları yok edilen, korkutulmuş ve sindirilmiş yurttaşların oluşturulduğu düzende yaşamanın zorlaştığını kaydeden Sağlar, "Aslında biz bunları hak etmiyoruz. Aldatma üzerine kurulu yönetim düzenini bozmak gerekiyor. Evet, bu düzeni seven kandırılmış insanlar çoğunlukta.

Muhalefetin asıl görevi o insanlara doğruyu göstermek. İkna etmek ve güven vermek… 31 Mart 2023’ten sonra da bu durum devam ederse, “Yolun sonu pek hayra alamet” olmaz" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...