Gündem

Fikret Bila: İç savaşta yer almış eli silahlı gruplar gettolaşıyor

04 Ağustos 2023 08:16

HalkTV yazarı Fikret Bila, iktidarın tabandaki oy kaybını telafi etmek için vatandaşlık verdiği grupların sosyal sorun haline geldiğini belirterek, "Bazı büyük kentlerde, illerde ve ilçelerde önemli bir nüfus oluşturan laiklik karşıtı akımlara mensup, iç savaşta yer almış eli silahlı grupların gettolaştıkları da gözleniyor. Bu gerçek Türkiye’nin demografik yapısını da etkileyecek bir potansiyele sahip.

Doğum oranları da dikkate alındığında bazı yerleşim bölgelerinde göçmenlerin çoğunluğu oluşturacakları da tahmin edilmeyecek bir olay değil. Bu durum iktidarın gözlerini kapadığı ve sorun olarak görmediği bir konu" dedi.

Türkiye’nin geleceği için ağır sorunlar üretecek olan önemli konulardan birinin, sayılarının 15 milyonu aştığı söylenen Suriyeli göçmenler olduğunu savunan Bila, "Ancak vatandaş iktidar korumasındaki bu grupların yarattığı sorunları her gün yaşıyor. Sokaktaki vatandaşı rahatsız eden, değerlerine saldıran bazılarının eli silahlı olduğu bilinen bu gruplar iktidara güvendikleri için ceza almayacakları güvencesiyle olay çıkarıyorlar" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...