Ekonomi

Fikret Bila: Emekliler, emekçiler, atanmayan öğretmenler CHP’nin en çok sahip çıkması gereken kesimlerin başında geliyor

24 Mayıs 2024 08:25

Halktvcomtr yazarı Fikret Bila bugünkü köşesinde, CHP'nin emekli ve çalışanlara yönelik politikaları ve bu kesimlerin ekonomik durumlarına dikkat çekti. Bila, yazısında "Emeklilerin maaşları enflasyon karşısında her yıl geriliyor" ifadesiyle, Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında en düşük emekli maaşı veren ikinci ülke olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'de emekli maaşlarının son on yılda yüzde 34 oranında gerilediğini de söyledi.

Bila, CHP'nin İstanbul ve Ankara'da emekliler, emekçiler ve atanamayan öğretmenler mitinglerinin önemine değinerek, bu grupların CHP'nin en çok destek vermesi gereken kesimler olduğunu savundu. Emeklilik maaşlarının düşüklüğü ve asgari ücretin yetersizliği konusunda detaylı bilgiler sunarak, "En düşük emekli maaşı veren ülke ise Bulgaristan" diyerek Türkiye'nin bu konu ne kadar zor durumda olduğunu belirtti.

Fikret Bila, yazısında Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasındaki emekli maaşı farklarını örneklerle açıklarken, "Euro News’un haberine göre Almanya’da ortalama emekli maaşı Türkiye’nin 7 katı" dedi. Ayrıca, CHP'nin emeklilere yönelik politikalarını olumlu bulduğunu belirterek, bu politikaların emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

"CHP, İstanbul’da, öğretmenler için düzenlediği mitingden sonra yarın da Ankara’da emekliler ve emekçiler için miting düzenleyecek.

Emekliler, emekçiler, atanmayan öğretmenler CHP’nin en çok sahip çıkması gereken kesimlerin başında geliyor.

Emeklilerin maaşları enflasyon karşısında her yıl geriliyor.

Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında en düşük emekli maaşı veren ikinci ülke.

En düşük emekli maaşı veren ülke ise Bulgaristan.

Euro News’un haberine göre Almanya’da ortalama emekli maaşı Türkiye’nin 7 katı.

Son on yılda Avrupa’da emekli maaşları artarken, Türkiye’de yüzde 34 geriledi.

Lüksemburg’da emekli 2 bin 734 euro, Norveç’te 2 bin 448 euro, Avusturya’da bin 996 euro, Almanya’da bin 552, Türkiye’de ise 237 euro.

Türkiye’de emekli maaşlarının giderek düşmesinin en önemli nedenlerinden biri de AK Parti iktidarının emekli maaşı bağlama oranını düşürmüş olması.

Maaş bağlama oranının düşürülmesiyle en düşük emekli maaşı uzun süredir asgari ücretin altında..."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.