Gündem

Fikret Başkaya için dayanışma çağrısı

“Asıl Terör Devlet Terörüdür” yazısı nedeniyle Fikret Başkaya hakkında dava açılmıştı

26 Şubat 2019 15:02

Türkiye ve Ortadoğu Forumu Vakfı Başkanı ve kurucusu yazar Fikret Başkaya’ya, 7 Kasım 2016 tarihinde ozguruniversite.org sayfasında “Asıl Terör Devlet Terörüdür” başlığıyla yayımlanan yazısı nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla dava açıldı. Özgür Üniversite, ifade özgürlüğünü önemseyen herkesi dayanışmaya çağırdı.

Davanın ilk duruşması, Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesinde 21 Mart 2019, saat 09.30’da görülecek.

Özgür Üniversite, Fikret Başkaya’nın hayatı boyunca ifade özgürlüğünün ve özgür düşüncenin savunucusu olduğunu belirterek yazarla dayanışma çağrısında bulundu.

Özgür Üniversite tarafından yapılan açıklamada, Fikret Başkaya’nın hayatı boyunca ifade özgürlüğünün ve özgür düşüncenin savunucusu olduğu vurgulandı.

“Fikret Başkaya hocanın yazısında, terör örgütü propagandası ‘keşfetmek’, mesnetsiz olduğu gibi, söz konusu yazının dava konusu yapılması da kabul edilebilir değildir” denilen açıklamada, “Bu tutum özgür düşüncenin ve ifade özgürlüğünün inkârıdır. Ve ifade özgürlüğünü, özgür düşünceyi, özgür tartışmayı yasaklayan bir rejim, bir sosyal sistem önünü göremez, yolunu bulamaz, çürür ve çöker” ifadeleri kullanıldı.

“Unutmamak gerekir ki özgürlük farklı düşünenin, başkasının özgürlüğüdür” denilen açıklamada ifade (düşünce) özgürlüğünü önemseyen herkes Başkaya’yla dayanışmaya çağrıldı.