Dünya

Fidan, İslam Zirvesi için Banjul yolcusu: İsrail'e destek olan ülkelere daha fazla baskıda bulunulması için çağrıda bulunacak

03 Mayıs 2024 14:43

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın başlayacak 15. İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Zirvesi’ne katılmak üzere Gambiya’nın başkenti Banjul’da olacak. Türkiye'nin zirvede Gazze'ye saldırıların durdurulması için hem İsrail'e hem de İsrail'e destek veren ülkelere yapılan baskının artırılmasını talep edeceği belirtildi. 

Banjul'da yapılacak olan zirvede İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının acilen sona erdirilmesine ve kalıcı çözüme yönelik somut adımların karara bağlanması hedefleniyor.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre Türkiye, geçen zamanın Filistin'in aleyhine olduğunu düşünüyor ve bunun 

Kaynaklar, bir kez daha Türkiye'nin en kısa süre içinde Gazze'de bir ateşkes sağlanmasını istediğini vurgulayacağını ifade ederken, bölgeye yardım ulaştırılması için de çağrı yapacağını bildirdi. 

Türkiye'nin Filistin devletinin daha çok ülke tarafından tanınması için de ortak kampanya çağrısında bulunacağı belirtildi.

Zirve marjında, Bakan Fidan ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

Görüşmelerin odak noktası Gazze’deki son durum olacak.

İkili görüşmelerde, özellikle Zirve’ye ev sahipliği yapan Afrika ülkeleriyle ekonomi, enerji, güvenlik ve çevre alanlarında iş birliği konuları ele alınacak.