Gündem

Feyza Altun: Ben, polisler eve gelince rakı içtim demedim

Fatih Altaylı programında Feyza Altun ile konuşmasını aktardı, Altun'dan düzeltme geldi

21 Şubat 2024 16:50

Şeriat karşıtı açıklamaları gerekçesiyle evinden birçok polis eşliğinde gözaltına alınan ardından serbest bırakılan avukat Feyza Altun, gazeteci Fatih Altaylı'nın "gözaltı sırasında rakı" aktarımına düzeltme yaptı. "Ben, polisler eve gelince rakı içtim demedim." diyen Altun gözaltına alınmadan önce içtiğini ifade etti. 

Gazeteci Fatih Altaylı, şeriat karşıtı açıklamalarıyla nedeniyle gözaltına alınan ve adli kontrolle serbest bırakılan avukat Feyza Altun'un gözaltı alındığı anlarda neler yaşadığını aktardı. Altaylı şu ifadeleri kullandı: "Ben bir 5 dakika izin istedim diyor kendime diyor bir rakı koydum oturdum onlar diyor görevini yaparken ben de bir kadeh rakı içtim. Sonra da gözaltına alıp ifadeye götürmüşler."

Altun'dan açıklama: İletişim kazası oldu sanıyorum

Altun, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Değerli arkadaşlar;

Geçirdiğim soruşturma ile alakalı olarak söylemem gerekenleri fazlasıyla söyledim zaten. Ayrıca dün ifademi de verdim. Bu sebeple bu aşamada tekrar bir açıklama yapmama kararı aldım.

Ancak aşağıdaki haberler, bir yanlış anlaşılmanın sonucu olduğu için düzeltmek istedim.

Ben, polisler eve gelince rakı içtim demedim. Böyle bir iletişim kazası oldu sanıyorum. Polisler geldiği sırada ben evde bi tek rakı içiyordum dedim. Gözaltı sürem başladığı anda içki falan içmedim.

Zaten takdir edersiniz ki böyle bir şey mümkün de değil. Görevli memur arkadaşları da zor altında bırakacak bir durum oluşacağından konuyu düzeltmek istedim. Yeterince yanlış anlaşılma yaşandığını düşünüyorum 5 gündür. Çocuğum bir travma yaşadı, endişeli. Lütfen çocuğumla ilgilenmeme izin verin."

Altaylı: Feyza Altun’a bu haksız ithamda bulunmak çok ayıp 

Gazeteci Altaylı da Altun'la ilgili şu satırları sosyal medya hesabından paylaştı: 

"Avukat Feyza Altun’un evine emniyetten geldikleri sırada rakı masasında olduğunu söylemem bazıları tarafından farklı bir biçimde değerlendirilip sanki gelenlere inat yaptığı şeklinde algılatılmak isteniyor. Evimize habersiz biri geldiği sırada herhangi bir şey yapıyor olmamız gelenlere bir tavır olarak algılatılmak isteniyor. Feyza Altun’a bu haksız ithamda bulunmak çok ayıp."