Spor

Feyyaz Uçar'tan Beşiktaş değerlendirmesi: Seyrettiğim futboldan çok mutluyum

19 Ağustos 2024 00:27

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında, Beşiktaş ile Antalyaspor takımları Tüpraş Stadı’nda karşı karşıya geldi. Ev sahibi Beşiktaş, karşılaşmayı 4-2 kazandı.
 
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Feyyaz Uçar, Antalyaspor maçı sonrası konuştu. İşte o sözler...
 

"Vefa gösteren herkese teşekkür ediyoruz"

"Hafta içinde sayın Süleyman Seba'yı andık. Vefa gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Beşiktaş'ın ne kadar vefalı olduğunu hissettirdiler. Bu sezon ofansif olarak oldukça iyi yapan bir takıma sahibiz. Bugün oyuncularımız skora gitmekte zorlanmadılar. Yediğimiz gollere nazar diyelim. İlk gol biraz şanssızlıktı. Rakiplerimizin doğal olarak sert oynamasını anlayabiliriz ama özellikle Rafa Silva'ya yapılan... Geçenlerde bir spor programında Rafa Silva'yı nasıl durduracaksın, faul yaparak durduracaksın demiş. Bu tip yönledirmeleri yapmayın kardeşim. Rafa bizi Avrupa'da da temsil edecek. Mümkünse bu tarz şeylerden uzak duralım."

"Sayılmayan golümüzü anlayamadık"

"Sayılmayan golümüzü anlayamadık ama geçen seneye göre nispeten iyi bir hakem yönetimi olacağını umuyoruz. Olayın topla alakası yok. Rakip oyuncu direkt olarak oyuncumuza tekme atıyor. Allah korusun ayağı yerde olsa kırılabilir. Hakem direkt kırmızı göstermesi gerekiyordu. Nihayet aylar sonra VAR lehimize doğru bir karar verdi. Teşekkür ediyoruz."

"Sadece Immobile'nin değil Rafa'nın da başarılı olacağını düşünüyorum"

"Ben bu sene sadece Immobile'nin değil Rafa'nın da başarılı olacağını düşünüyorum. Semih'in de ilerleyen maçlarda kendini göstereceğini düşünüyorum. Biraz iddialı olacak ama Metin-Ali-Feyyaz'dan sonra en iyi forvet oyuncularını Beşiktaş camiası izleyecek diye düşünüyorum. Tabi ne gereği var Metin-Ali-Feyyaz'dan bahsetmeye de diyorum. Kendimize de pay çıkarıyoruz sanki bizden iyi oyuncu gelmemiş gibi. Ama seyrettiğim futboldan çok mutluyum. Bu sene inşallah slogan yapılan bir Beşiktaş performansı seyrettireceğiz."

"Amir'e Montero'ya teşekkür"

"Anlayış gösteren oyuncularımızın yaptığı jestlerle bazı transferleri yaptık. Amir'e Montero'ya teşekkür ediyorum bu anlamda. Transferimiz tamamiyle gidecek oyuncularla alakalı. Bazı oyuncularımızın Beşiktaş sevgisi hala devam ediyor. Sağolsunlar çok seviyorlar Beşiktaş'ı ve sözleşmelerine çok sadıklar. Ama futbolda bazen sözün bittiği yerler var. O konuda da bu oyuncularla anlaşacağız. Asbaşkanımız Hüseyin Yücwl Hasan Arat dur diyene kadar çalışmalarına devam edecek ama bu oyuncularla da yollarımızı ayırmamız lazım."

"Satın alma opsiyonlu kiralık bize en uygun yol gibi gözüküyor"

"Transferde şu anda satın alma opsiyonlu kiralık bize en uygun yol gibi gözüküyor. Bunu göz ardı edemeyiz. Beşiktaş takımı hasılat rekoru kırdı. Beşiktaş taraftarına çok teşekkür ediyorum. Bugün yine eski havayı hissettim. Bunu hissettiren de taraftardır. Müthiş destek veriyorlar. Biz onlarla beraber yürümeye devam edeceğiz."

"Bronckhorst ile çalışmak çok keyifli"

"Bronckhorst ile çalışmak çok keyifli. Tam Beşiktaş'a yakışan bir karakter. İnşallah sadece bu sezonu değil birçok sezonu beraber geçireceğiz. Biz yönetim olarak hoca ayrılığı taraftarı değiliz. Uzun soluklu çalışma düşünüyoruz. Bazı oyuncularla vedalaştıktan sonra transferler yapacağız. Hocamızın istekleri doğrultusunda yönetimimiz transferleri yapacaktır."

"Muleka hocamızın tercihidir"

"Muleka hocamızın tercihidir. Yeni oyuncular için belki ayrılık gerekiyor ama benim gönlümden geçen Muleka'nın Beşiktaş'ta devam etmesidir. Bundan sonraki transferlerimiz defansa yönelik olacak. Mevki olarak ayrıntıya girmeyelim ki sahadaki oyunculara haksızlık olmasın."

"Sezon uzun ve zorlu geçecek"

"Bu sezon uzun ve zorlu geçecek. Çünkü Avrupa Ligi'nde Lugano'yu eleyerek yolumuza devam edeceğiz. Statü değişti. Lig ve Avrupa'yı aynı anda götürmek kolay olmayacak diğer takımlar adına. Sezon sonuna kadar rekabet devam edecek. Biz de o rekabetin içinde olmayı sürdüreceğiz"

"Kararın doğru olduğunu düşünüyoruz"

"TFF'nin erteleme kararını yerinde buluyoruz. Şansımıza olsa gerek bu karar bize yarmıyor. Olsun ama karar doğrudur. Bütün Türk takımları ihtiyacı olanları almalı. Biz kararın doğru olduğunu düşünüyoruz."

"Fedakarlık yapacağız"

"Oyuncu satışını çok istiyoruz ama şu ana kadar böyle bir şey gerçekleşmedi. Bu olayla ilgili çalışan arkadaşlarda sorun yok. Oyuncuların tutumlarıyla alakalı. Biz şampiyonluğa oynamak istiyorsak her türlü fedakarlığı almak zorundayız."