Gündem

Fettah Tamince hakkında zorla getirme kararı

Tamince, eski hâkim Kaçmaz'a açtığı hakaret davasından mazeret bildirmeden duruşmaya gelmedi

16 Aralık 2019 09:51

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yaparken “kayıp trilyon” davası kapsamında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yargılanması kararı vermesi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) yasadışı dinleme incelemesi yaptırması ile tanınan eski hâkim Osman Kaçmaz'ı şikâyet etti. Davaya bakan Antalya 25. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi’ne talimat evrakı göndererek Tamince’nin 9 Aralık’ta ifadesinin alınmasını talep etti. Ancak “müşteki” Tamince, belirtilen tarihte talimat duruşmasına katılmadı. İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi, bunun üzerine Tamince hakkında “zorla getirme emri” çıkardı.

Davanın duruşması ise Antalya 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 11 Aralık tarihinde görüldü. Duruşmada savunma yapan Osman Kaçmaz, suçlamayı reddederek, Tamince hakkında daha önce dolandırıcılık iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu, ancak soruşturma sonucu “takipsizlik kararı” verildiğini, bu karara yaptıkları itirazın da sulh ceza hâkimliğince kaldırıldığını söyledi. Sulh ceza hâkimliği kararının, kesin olmasına karşın, hukuksuz biçimde kaldırıldığını anlatan Kaçmaz, kanun yararına bozma talebinde bulunduklarını ve dosyanın şu an Yargıtay aşamasında olduğunu ifade etti.

Kaçmaz, dava konusu paylaşımlardan, “Zimmetine geçirdiğin paraları öde önce” şeklindeki tweet’i kendisinin attığını, 17-25 Aralık’tan sonra Feza Yayıncılık’ın yüzde 10’unu aldığına ilişkin paylaşımı ise kendisinin yapmadığını ancak bu bilginin doğruluğuna ilişkin belgeleri savcılıkla paylaştıklarını anımsattı. Kaçmaz, “Dokunulmayan işadamı Tamince FETÖ’nün her yerindeydi” şeklindeki paylaşımın ise bir gazetenin haberi olduğunu ifade etti.