Gündem

Fethiye'de HES protestosu yapan köylülere jandarma müdahalesi: 7 kişi darbedilerek gözaltına alındı

Yaşlı vatandaşı yerlerde sürükleyip ters kelepçe taktılar

10 Ağustos 2024 15:30

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Söğütlü köyünde yapımı planlanan HES'lere karşı eyleme geçen köylülere jandarma müdahale etti. 7 kişi ters kelepçeyle, yaka paça gözaltına alındı.

Gündem Fethiye'nin haberine göre; Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Söğütlü köyünde yaşayanlar, köyün tek su kaynağı olan Bozluca su kaynağının Fethiye Sulama Birliği ile tahsis dolayısıyla Sekiyaka 2 Hidro Elektrik Santrali’ne (HES) ve HES’ten geçen suyun Seydikemer ilçesindeki köylere ulaştırılmasına karşı mücadele başlattı. Yaşanan anlaşmazlıklar hakkında görüşmek için bölgeye gelen Fethiye Kaymakamı İsmail Ertaş ve İlçe Müftüsü Kamil Oktay, anlaşmazlığın huzur içerisinde çözülmesi için çok çaba sarfettiklerini söylediler.

"HES yetkilisi tehdit etti"

Köylüler, Kaymakam Ertaş eşliğinde yapılan görüşmeler sırasında HES yetkilisinin kendilerini tehdit ettiğini ve “Sizin ellerinize kelepçe vurduracağız” dediğini aktardı. Ertaş ise jandarma ekiplerine talimat vererek konunun incelenmesini istedi.

Jandarmadan sert müdahale

Kaymakamın bölgeden ayrılması üzerine iş makineleri Jandarma korumasında bölgeye gelince tansiyon yükseldi. İş makineleri Akçay içerisine girerek suyun yönünü değiştirmeye başlayınca köylüler de eyleme başladı.

Söğütlü Köyü’nün tek su kaynağına da el koyan HES’e direnen köylüler, ters kelepçeyle ve darbedilerek gözaltına alındı. Yaşanan arbede sırasında, köylülerin çocukları ezilme tehlikesi yaşarken, bazı kadınlar baygınlık geçirdi. Yaşlı bir köylünün yere yatırılıp zorla ters kelepçeyle gözaltına alındığı görüldü.

İş makineleri jandarma koruması altında suyun yönünü değiştirdi.