Gündem

Ferit Şenyaşar: Pazarlık yok, tek talebimiz adalet

Ferit Şenyaşar, AKP Genel Merkezi'nde kendilerine "uzlaşma" teklifinde bulunulduğu iddialarıyla ilgili konuştu

16 Haziran 2022 13:22

2018 yılında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının saldırısı sonucu ailesinden 3 kişiyi kaybeden Ferit Şenyaşar, AKP Genel Merkezi'nde kendilerine "uzlaşma" teklifinde bulunulduğu iddialarıyla ilgili konuştu. Şenyaşar, MHP hariç bütün siyasi partilerle hakikatin ortaya çıkması için görüştüklerini ancak pazarlık konusu olmadığını söyledi.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP Milletvekili Yıldız’ın yakınlarının saldırısı sonucu 3 kişinin öldüğü Şenyaşar ailesiyle ilgili konunun çözümü için Mehmet Özhaseki’yi görevlendirdiğini öne sürdü. Şenyaşar ailesinin AKP Genel Merkezi’ne davet edildiğini yazan Terkoğlu, ilk görüşmede meseleyi çözmek için niyet beyanında bulunulurken ikinci görüşmeye Özhaseki’nin aileye bir dosya ile giderek “Bu meseleyi bize bırakın, ne gerekiyorsa yapacağız, siz kabul edin”  teklifi yapıldığını  yazdı. Tekoğlu, Şenyaşar ailesi ile Özhaseki arasındaki konuşmanın pazarlığa dönüştüğünü, ailenin  “onursuz teklif” diyerek bunu reddettiğini aktardı.

Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte 9 Mart 2021 tarihinden bu yana kesintisiz Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar, AK Parti Genel Merkezi'nde kendilerine "uzlaşma" teklifinde bulunulduğu iddialarıyla ilgili konuştu.

“MHP dışında herkesle görüştük”

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre adalet mücadelesi verirken MHP dışında bütün siyasi partiler ile görüşmeler yaptıklarını belirten Şenyaşar, "Milletvekilleri ile konuşuyoruz. Zaman zaman adalet arayışımızı Ankara’ya da taşıyoruz. Ankara’ya gittiğimizde de MHP hariç bütün siyasi partilerin genel merkezleri ile görüştük. Ailece katliama uğradık, katliamdan sonra iftiraya maruz kaldık, bundan dolayı hukuk işlemedi. Bizde hakikatin ortaya çıkması için herkes ile görüşüyoruz. Davamız insani bir davadır, parti üstü bir durumdur. Hiç kimseye bu mücadele boyunca kapımızı kapatmadık” diye konuştu.  

“Kardeşim pazarlık konusu değil”

Elazığ Cezaevi'nde 4 yıldır tekli hücrede tutulan kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın “pazarlık konusu” olmadığının altını çizen Şenyaşar, “Hukukun, adaletin sağlanması için herkesten destek istiyoruz. Ortada büyük bir hukuksuzluk var. Üç insanımız katledildi. Hala dava açılmadı. Kardeşim tek kişilik hücrede tutuklu. Adalet sağlanmadan biz hiçbir uzlaşıyı kabul etmiyoruz. Kardeşim 4 yıldır üstünlerin talimatı ile tutuklu. Meşru müdafaa kapsamında yargılanması gerekirken tutuklandı. Adalet sağlanırsa kardeşim bırakılır” ifadelerini kullandı. 

“Taleplerimiz hukuki”

Adalet Nöbeti’ne iki talep ile başladıklarını hatırlatan Şenyaşar, devamında şunları söyledi:

“Kardeşim hukuksuz yere tutuklu serbest bırakılsın, sorumluluğu bulunan herkes yargılansın dedik. Türkiye bir hukuk devleti ise hukuk işlenirse özgürlüğüne kavuşacak. Bazı gazeteciler köşe yazılarında bizim adalet arayışımıza dair yazılar kaleme alıyor. Biz kimseye kapıları kapatmadık. Herkes ile görüşüyoruz. Sadece bir parti ile değil, vicdan sahibi olan STK, insan hakları savunucusu herkes ile görüşme halindeyiz. Ortada büyük bir hukuksuzluk var. Bu hukuksuzluk giderilmeden mücadele etmekten geri adım atmayacağız. Taleplerimiz hukukidir. Yargı erki, devlet erkanı, hükümete ve herkese sesleniyorum; Bu davayı herkes çok iyi biliyor. Biz kurban seçildik. Artık adalet sağlansın, kardeşim serbest bırakılsın, bizde normal hayatımıza dönelim.”

TIKLAYIN - Barış Terkoğlu: AKP Genel Merkezi’ndeki ahlaksız teklif