Gündem

Barış Terkoğlu: AKP Genel Merkezi’ndeki ahlaksız teklif

Erdoğan tarafından görevlendirilen Özhaseki, Şenyaşar ailesine dosya sunmuş teklif yapmış

Görsel temsilidir

16 Haziran 2022 07:36

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının saldırısı sonucu 3 kişinin öldüğü Şenyaşar ailesiyle ilgili konunun çözümü için Mehmet Özhaseki’yi görevlendirdiğini yazdı.

Terkoğlu’nun aktardığına göre, Şenyaşar ailesi AKP Genel Merkezi’ne davet edildi. İlk görüşmede meseleyi çözmek için niyet beyanında bulunulurken ikinci görüşmeye Özhaseki bir dosya ile gelerek aileye bir teklif yaptı. “Bu meseleyi bize bırakın, ne gerekiyorsa yapacağız, siz kabul edin” diye başlayan konuşmanın bir pazarlığa dönüştüğünü yazan Terkoğlu, yazısının devamında söz konusu görüşmeye ilişkin şunları kaydetti:

“AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile Şenyaşarların buluşarak barışması adımının ardından, Şenyaşar ailesinden tutuklu bulunan Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılacağı sözü verilmiş. Hatta bir uzlaşma metni hazırlanmış.

Ancak Şenyaşarlar, ‘onursuz teklif’ diyerek bunu reddetmişler. Kendilerinin tek beklentilerinin adaletin işlemesi, suçluların cezalandırılması, yargının bunun için çalışması olduğunu söylemişler. Kısacası “temiz sayfa” niyetiyle başlayan görüşme, anlaşmazlıkla bitmiş.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Ferit Şenyaşar: Pazarlık yok, tek talebimiz adalet