Gündem

Ferhat Göçer fikrini değiştirdi: Şarkısını izinsiz kullanan Nuri Bilge Ceylan'a dava açabilir

Göçer sosyal medya paylaşımında yönetmen Ceylan'dan "zalım" diye bahsetti

14 Mart 2024 13:34

Şarkıcı Ferhat Göçer, “Kuru Otlar Üstüne” filminde “Son Aşkım” adlı şarkısını izinsiz kullanan yönetmen Nuri Bilge Ceylan'a dava açabileceğini duyurdu. Göçer, “Ya da diyorum ki bu zalım telefon açmazsa... Açalım davayı. Sordum avukatlara 'En az 10.000 dolar alırsın' dediler” dedi.

Ferhat Göçer'in “Son Aşkım” adlı şarkısının, yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın ödüllü filmi “Kuru Otlar Üstüne”de kullanıldığı ortaya çıktı. Göçer, önceki gün yaptığı açıklamada "Nuri Bilge Ceylan çok değerli bir yönetmen, onun filminde benim şarkımın kullanması beni çok mutlu eder, gururlandırır. Filmi izleyen arkadaşlarım bana söyledi. Onun üzerine izledim ve gördüm. Bu arada filmi de çok beğendim. Bana da sürpriz oldu. Bana bildirse de telif istemezdim zaten" demişti.

Bugün ise kararını değiştiren şarkıcı,  X hesabından yaptığı paylaşımda "Ya da diyorum ki bu zalım telefon açmazsa... Açalım davayı. Kazandığım paranın hepsini buradan 100 dolar 100 dolar size dağıtayım, yiyelim beraber. Sordum avukatlara 'En az 10.000 dolar alırsın' dediler" ifadelerini kullandı.

2023'ün en çok ses getiren filmlerinden olan 'Kuru Otlar Üstüne'nin prömiyeri geçen yıl Cannes Film Festivali'nde yapılmış, Merve Dizdar performansıyla 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü kazanmıştı.