Kültür-Sanat

Ferdi Tayfur: Erdoğan, vefakârlığından dolayı ihanete uğruyor, iyi niyetini kullanıyorlar

"Türkiye'nin güvenli bölge planını çok yerinde buluyorum"

07 Ekim 2019 11:10

Şarkıcı Ferdi Tayfur, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için, "Vefa hissettiği insanları kırmayan bir yapıya sahip" dedi. Sözlerinin devamında Erdoğan'ın vefakâr olma özelliğinden dolayı ihanete uğradığını söyleyen Ferdi Tayfur, " Onun iyi niyetini kullanan riyakarlar ihanet ediyor ona. Bu konuda dikkatli olmalı" dedi.

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a verdiği röportajda Atatürkçü biri olduğunu belirten Tayfur, "Ülke olarak kenetlenmek zorundayız, başka çaremiz yok. Ülkemizin kalkınması için her alanda topyekûn mücadele vermeliyiz. Bizim kendimizden başka dostumuz yok bunu unutmayalım. Ne Amerika, ne Avrupa bizim dostumuz. Onlar için öncelik kendi çıkarları. Görüyorsunuz işte sınırımızda Amerika'nın yaptıklarını. İçinde bulunduğumuz koşullarda Türkiye'nin güvenli bölge planını çok yerinde buluyorum. Amerika yine kalleşlik yapıyor bu konuda da. Onun işi gücü silah satmak, başka bir amacı yok" ifadelerini kaydetti. 

Öte yandan Tayfur, ülke birliğinin işaret eden bir beste yaptığını ancak "yanlış anlaşılır" düşüncesiyle paylaşmadığını söyleyen Tayfur, "Son yıllarda yaşadıklarımız geldi gözümün önüne bu besteyi yaparken. Türkiye'nin milli birlik ve beraberliği için yazdım 'Neye Yarar'ı" diye konuştu.


Röportajın tamamını okumak için tıklayın.