Spor

Fenerbahçe yöneticisi Baki'den Galatasaray yönetimine FETÖ iması: Temizlik sadece posterlerden yapılmış, zihniyet devam ediyor

Algı konusunda gerçekten onları tebrik ediyorum. Yöneticiler değişiyor, tavır değişmiyor. Bu algılar bir camia geleneği olmuş"

26 Aralık 2023 08:34

Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, katıldığı bir programda Galatasaray yönetimine FETÖ iması yaparak "Olmamışı olmuş gibi göstermek, Türkiye'ye yıllar önce bir grup tarafından yaşatılan bir şeydi. Görüyoruz ki temizlik sadece posterlerden yapılmış. Zihniyet aynı şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Selahattin Baki, Hodri Meydan isimli YouTube kanalında şunları gündemdeki konulara ve transfere dair açıklamalar yaptı. Galatasaray'la ilgili sert sözler sarf eden Baki, sarı-kırmızılı yönetim hakkında FETÖ imasında bulundu. İşte Baki'nin açıklamaları:

"Bir camia geleneği"

"Ne söyleyebiliriz ki? Dünkü maçta yaşananları izleyip, son derece centilmence ve tansiyonu düşük bir ortamdan herkes el sıkışıp ayrıldıktan sonra, Galatasaraylı yöneticilerin yaptığı manipülasyona dur demek istedik."

"Ülkenin böyle kritik dönemlerinde biz camia refleksi olarak maçlardan sonra pek konuşmayız. Spor bakanımızın bile sorumluluk üstlendiği bu dönemde, yalan olduğu görüntülerle sabit bir pozisyon üzerinden manipülasyon yapmak gerçekten inanılmaz. Algı konusunda gerçekten onları tebrik ediyorum. Yöneticiler değişiyor, tavır değişmiyor. Bu algılar bir camia geleneği olmuş."

"Onlara yakışan bu"

"Djiku ile Icardi arasındaki pozisyona bakalım. Hiçbir alakası yok yaptıkları açıklama ile gerçeklerin. Video analizleri net bir şekilde gösteriyor; Djiku'nun sağ eli, Icardi'ye hiçbir şekilde gelmiyor ama 'sağ kroşe' gibi ifadeler kullanarak ortalığı çıkmaza sokmaya çalışıyorlar ama onlara yakışan bir davranış bu."

"İlk maç Kadıköy olunca böyle yapıyorlar

"Ne zaman fikstürde ilk maç Kadıköy'de olsa futbolun birleştici gücü, medeniyet gibi söylemler yaparlar. Şimdi Kadıköy derbisini olaysız bir şekilde atlattılar. Sonraki derbi yurt dışında, kupada eşleşmezsek bir sonraki derbi onların sahasında. Bu şekilde istediklerini aldılar, şimdi resmen savaş ilanı yapıyorlar. Bunlara artık kimse inanmıyor."

"Herkesin gözü önünde yalan söylediler"

"Bu kadar herkesin gözü önünde yalan söyleyenler, kapalı kapılar arkasında neler yaparlar ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

"Biz konuşmuyoruz falan diyorlar. Daha 2. hafta hakemler hakkında konuşmadınız mı? Bunlarda bir huy var; lehlerine bir hata olursa 'aman hakem konuşmayalım, dostluk, kardeşlik', hoşlarına gitmeyen bir pozisyon olduğu zaman en üst perdeden bağırmalar çağırmalar başlıyor."

Galatasaray yönetimine FETÖ iması

"Olmamışı olmuş gibi göstermek, Türkiye'ye yıllar önce bir grup tarafından yaşatılan bir şeydi. Görüyoruz ki temizlik sadece posterlerden yapılmış. Zihniyet aynı şekilde devam ediyor."

Süper Kupa için yabancı hakem açıklaması

"Suudi Arabistan'da önemli bir derbiye çıkacağız. Biz yabancı hakem başvurusunda bulunduk. Bu derbi, dünya çapında bir derbi. Belki de ilk defa yabancıların ilgisini çekebilecek bir duruma geldi. Biz o maçı, ülkemizdeki saçmalıklardan uzak bir şekilde oynamak için yabancı hakem istedik. Verile verile Abdulkadir Bitigen verildi. Arda Kardeşler atamasından rahatsızdık, Abdulkadir Bitigen'den 100 bin kez daha rahatsızız. Sadece Rize maçında VAR hakemi olması yeter, Diagne'nin attığı skandal golü kimse unutmamıştır. Gerçekten artık sabrımız taşıyor."