Gündem

Fenerbahçe Üniversitesi'nde mobbing iddiları: Prof. Dr. Çiğdem Boz'un görevine son verildi

Kendisiyle birlikte 6 öğretim üyesinin işine son verildiğini söyleyen Prof. Dr. Çiğdem Boz, kendilerine resmî olarak herhangi bir gerekçe gösterilmediğini söyledi

15 Haziran 2024 14:26

Fenerbahçe Üniversitesi Ekonomi Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Boz’un görevine son verildiği öğrenildi.

Kendisiyle birlikte 6 öğretim üyesinin işine son verildiğini söyleyen Prof. Dr. Boz, kendilerine resmî olarak herhangi bir gerekçe gösterilmediğini söyledi.

PİRHA'nın haberine göre son 5 aydır kart basma, 5 gün mesai yaptırma baskılarına maruz kaldıklarını dile getiren Prof. Dr. Boz, bu dayatmalara karşı görevli olduğu kurullarda itiraz ettiğini, akademisyenlere 9-17 mesai uygulaması yapılamayacağını savundu.

Vakıf üniversitelerinin hemen hepsinde yaşanan bu baskının en büyük nedeninin akademisyenlerin güvencesiz oluşundan kaynaklandığını söyleyen Prof. Dr. Boz, Gittikçe piyasalaşan yükseköğretim sisteminin akademinin ve akademisyenlerin prestijine, meslek onuruna zarar verdiğini söyledi.

Mobbing duyurusu yapılmış

İletişim Fakültesi’nden görevine son verilen hocaların ise fakülte dekanları hakkında mobbing duyurusu yaptıkları bildirildi. Prof. Dr. Çiğdem Boz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğini açıkladı.

“Kıdem tazminatına göz dikmek...”

En doğal hakları olan kıdem tazminatını bile alamayacaklarını belirten Prof. Dr. Boz, “Okullar açılana kadar yani en az üç ay işsiz kalacak öğretim üyelerinin hak ettikleri kıdem tazminatına göz dikmek üniversiteye emek vermiş hocaları cezalandırmak anlamına geliyor. Böylelikle çalışmaya devam eden hocaların da gözü korkutulmuş oluyor” diyerek son birkaç aydır tüm hocaların huzursuz olduğunu, işten atılma korkusu ile alınan kararlara itiraz edilemediğini, öğretim üyelerine karşı bu tutumun ne akademiye ne de Fenerbahçe değerlerine yakışmadığını ekledi.

Prof. Dr. Boz, “Fenerbahçelilik zarafet, nezaket ve saygı içeren bir kültürdür” dedi.