Spor

Fenerbahçe, Rennes maçı için kombine ve bilet transferini kapattı; taraftar tepki gösterdi

25 Ekim 2022 10:13

T24 Spor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu liderliği için mücadele ettiği Rennes'le bu perşembe Ülker Stadyumu'nda oynayacağı karşılaşma için bilet ve kombine transferini İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu ile aldığı ortak karar kapsamında yasakladı.

Karar doğrultusunda Perşembe oynanacak Fenerbahçe-Rennes karşılaşması için bileti olan taraftarlar, kombinelerini veya aldıkları maç biletlerini başka bir kişiye transfer edemeyecek. 

Fenerbahçe'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, ''Kulübümüz ile İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınan bu kararın, resmi olmayan şekilde temin edilen bilet transferini önlemek amacıyla yapıldığının ancak kulübe devir işlemlerinin açık olduğunun bilgisini paylaşmak isteriz'' denildi.

Yani Fenerbahçeliler kombine ve biletlerini bu maç için transfer edemezken, gişe fiyatından daha ucuza kulübe devredebilecek. Fenerbahçe, devredilen biletleri tekrar satışa çıkılacak.

Bu sene neredeyse çıktığı her iç saha maçını kapalı gişe oynayan Fenerbahçe'de bazı taraftarlar, bilet ve kombinelerin 'karaborsa'da tekrar fahiş fiyatlara satılmasını eleştiriyordu.

Öte yandan Fenerbahçeli birçok kombine sahibi, sezonun en kritik maçından önce kulübün böyle bir karar almasına tepki gösterdi. Sosyal medyadan tepkilerini dile getiren taraftarlar, sene başında böyle bir uygulama ile ilgili uyarı yapılmadığını, biletlerini yakınlarıyla paylaşanlar olduğuna dikkat çekti.