Spor

Fenerbahçe'nin 4. golünün mimarı top toplayıcı çocuk Alman basınında: En az Dzeko kadar akıllı davrandı

25 Ağustos 2023 11:32

T24 Dış Haberler

Fenerbahçe'nin Twente ile oynadığı ve 5-1 kazandığı UEFA Konferans Ligi Playoff Turu ilk karşılaşmasında attığı dördüncü golde top toplayıcı çocuğun topu oyuna erken sokması, Alman basınında gündem oldu. 

Fenerbahçe'nin 74. dakikada bulduğu golde top toplayıcı çocuğun topu taçı kullanan Dusan Tadic'e topu hızlıca ulaştırmasıyla Sırp sol kanat, topu hızlıca boştaki Dzeko'ya ulaştırdı. Dzeko, kanattan topu ceza sahasına çıkardı ve İrfan Can Kahveci'nin düzgün vuruşuyla Fenerbahçe 4. golü buldu. 

Almanya'nın çok okunan gazetelerinden Bild, Fenebahçe'nin bu golünü, "Dzeko aniden tamamen boşta kaldı: Taraftarlar bu top toplayıcı çocuğu kutluyor" başlığıyla haberleştirdi. 

Bild haberde, "Eski Bundesliga yıldızı Edin Dzeko, Twente'ye karşı oynanan maç sırasında tamamen uyanıktı. Bir top toplayıcı çocuk da aynı derecede akıllıydı" ifadelerine yer verdi.

Fenerbahçe'nin resmi hesabından da top toplayıcı çocuğun İrfan Can ve Tadic'le fotoğrafı, "Saha içinde, saha kenarında; gerçek bir takım FENERBAHÇE!" notuyla paylaşıldı.