Spor

Fenerbahçe maçı sonrası Trabzonspor'u bekleyen ceza!

19 Mart 2024 22:24

T24 Spor

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası taraftar olayları yaşanırken ev sahibi bordo mavililerin sahası 4 maç kapanabilir. Trabzonspor maçında sahaya giren bir taraftarla arbede yaşayan Bright Osayi-Samuel için de alınacak karar merak konusu. 

Marmara Üniversitesi Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Yaşar, yaşananlar nedeniyle Trabzon’un sahasının en az 4 maç kapanabileceğini söyledi.

Hürriyet'teki habere göre Yaşar, olaylara karışan Batshuayi ile Osayi’nin eylemlerinin meşru müdafaa olmasına rağmen, “Futbol Disiplin Talimatında bir düzenlemeye yer verilmediğinden sportmenliğe aykırı hareket olarak bunlar değerlendirilecektir” dedi.

Yusuf Yaşar, yerde yatan kişiye tekme atan Oosterwolde’nin durumunun ikilden farklı olduğunu ve eyleminin ‘kavga’ olarak değerlendirilebileceğinin altını çizerken, Feneberbahçeli oyuncuların da PFDK’dan men ve para cezası alabileceğini söyledi.

Öte yandan sarı lacivertli camia, bu olaylı maçın ardından TFF'nin alacağı kararları bekliyor. Nijeryalı futbolcu Bright Osayi-Samuel, Süper Lig'de oynanan Trabzonspor maçında sahaya giren bir taraftarla arbede yaşamıştı. Olaylara dahil olan başta Bright Osayi-Samuel ve Michy Batshuayi gibi futbolcular için nasıl bir karar çıkacağı henüz belli değil.

TIKLAYIN - Trabzonspor- Fenerbahçe maçı için sürpriz PFDK kararı