Spor

Fenerbahçe Guduric'i kadrosuna kattı

18 Aralık 2020 11:03

Sezona istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe Beko, 2017-19 yılları arasında formasını giyen eski oyuncusu Marko Guduric'i kadrosuna kattı. Guduric ile 2022-23 sezonunun sonuna kadar anlaşmaya varıldığı belirtildi.

2017'de Kızılyıldız'dan Fenerbahçe Beko'ya transfer olan Marko Guduric, 2019'un yaz aylarında NBA ekiplerinden Memphis Grizzlies ile sözleşme imzalamıştı. 25 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz günlerde ise Memphis tarafından serbest bırakıldıktan sonra Fenerbahçe'ye döndü.

Fenerbahçe'nin resmi sitesinde Marko Guduric'e ilişkin, "Marko Guduric, skor üretebilmesinin yanında hücumları yönlendirebilen, çembere gidebilen ve oyununa solak olmasının yanı sıra fiziksel artılarını da yansıtabilen bir isim. Kızılyıldız ve Fenerbahçe ile önemli EuroLeague tecrübesi edinen, aynı zamanda Sırbistan Milli Takımı ile Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında boy gösteren Guduric, NBA’de de oyununu geliştirme fırsatı bularak Fenerbahçe Beko’ya geri dönüyor. Oyuncumuz, EuroLeague’de boy gösteren en değerli skorerlerden biri olarak takımımıza katkı sağlamaya çalışacak ve Fenerbahçe Beko’nun en önemli parçalarından biri olacak. Bu anlaşmanın Kulübümüze ve Marko Guduric’e hayırlı olmasını diliyor, sporcumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.