Spor

Fenerbahçe'den Erden Timur'a Zaniolo yanıtı: Raconsuzluk...

11 Nisan 2023 09:31

Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup eden Fenerbahçe'de yönetici Selahattin Baki, Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur'un Nicolo Zaniolo transferi hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi. Baki, "Bazen menajerlerin bazen kulüp yetkililerinin fiyat artırmak için teklifleri attıkları doğrudur. Bizde de Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray antetli bir sürü var. Ama bunu canlı yayında, bu şekilde, böyle bir zafermiş gibi masaya koymak da büyük bir raconsuzluk bana göre" ifadelerini kullandı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçın ardından bir açıklama yapan Baki, takımını tebrik ederek, çok önemli, kritik, zorlu bir virajı döndüklerini dile getirdi.

Maçta yine ciddi anlamda konuşulması gereken vahametler yaşandığını, Fenerbahçe'nin herkesin gözü önünde planlı ve programlı bir şekilde bu sezon üçüncü kez şampiyonluk yarışından koparılmaya çalışıldığını öne süren Baki, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu artık kabul edilemez noktaya geldi"

"Bütün maçlara giden futbolseverler iyi bilir. Türkiye'nin açık ara saha zemininin tribünlere en uzak olduğu ve bizim en uzak tribünün en ücra koltuğundan rahatlıkla görebildiğimiz penaltıyı ne hikmetse ne sahadaki hakem görebildi ne de VAR'dakiler uyarıp olayı Fenerbahçe lehine çevirmeyi uygun gördü. Bu, artık kabul edilemez bir noktaya gelmiştir. İşte günlerdir algılar, manipülasyonlar, 'Lale Orta' diyorlar, 'MHK' diyorlar, 'bu hakemler Fenerbahçe'yi şampiyon yapacak' algısı var.

"Türk futbolunun bekası için açıklasınlar görelim"

Baki, "Galatasaray Kulübünün ellerindeki kayıtları sezon sonu açıklama" beyanlarıyla ilgili soruya karşılık da "Tipik ve klasik açıklamalar. Bence, varsa madem, herkes için adalet, Türk futbolunun bekası için açıklasınlar görelim. Ama yine açıklamayacaklar" ifadelerini kullandı.

Galatasaraylı yönetici Erden Timur'un canlı yayında Fenerbahçe antetli transfer belgesi göstermesine de tepki gösteren Baki, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bunlar birçok yöneticinin, futbolla alakalı görev alan yöneticilerin ellerinde. Bazen menajerlerin bazen kulüp yetkililerinin fiyat artırmak için teklifleri attıkları doğrudur. Bizde de Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray antetli bir sürü var. Ama bunu canlı yayında, bu şekilde, böyle bir zafermiş gibi masaya koymak da büyük bir raconsuzluk bana göre. Biz hiçbir zaman bu toplara girmedik, Fenerbahçe olarak da girmeyiz."