Spor

Fenerbahçe'den engelli vatandaşların kampanyası için açıklama

"İstenilen anlamda bir değişiklik yapmak mümkün gözükmüyor"

28 Ağustos 2019 17:11

Fenerbahçe taraftarının Ülker Stadyumu'nda engelli vatandaşlara ayrılan yerin değiştirilmesi için başlattığı kampanyaya sarı lacivertli kulüpten yanıt geldi. Fenerbahçeli Yönetici Mustafa Kemal Danabaş, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü'nün haberine göre, Kale arkası tribününde alt katta yer alan engelli vatandaşlar, sahayı görmekte zorluk çektikleri için yerlerinin değiştirilmesi talebinde bulundu. Başlatılan kampanyaya 3 bini aşkın taraftar imza verirken Old Trafford, Allianz Arena, Vodafone Park, Türk Telekom Stadı gibi statlardaki engelli vatandaşlara verilen yerler örnek gösterildi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olan ve aynı zamanda Stat ve Sportif Tesisler, Spor Şubeleri Sorumlusu Mustafa Kemal Danabaş, konuyla ilgili olarak Sözcü gazetesine açıklamalarda bulundu.

"İstenilen anlamda bir değişiklik yapmak mümkün gözükmüyor"

İstenilen değişimi yapmak için şu an için fiziki şartların yeterli olmadığını dile getiren Danabaş, "Örnek verilen statların hepsi yeni statlar ve engelliler için ayrılan yerler yapım sırasında ince detaylarıyla tasarlanmış. Biz engelli taraftarlarımız için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız, elimizden geldiğince tüm kolaylıkları da sağlamaya çalışıyoruz. Ancak şu aşamada istenilen anlamda bir değişiklik yapmak pek mümkün gözükmüyor. Çünkü maalesef stadımızın fiziki şartları buna müsait değil. İstenilen ortamı sağlamak için; bütün iç ve dış tribün dizaynlarının değişmesi, asansör yapılması, giriş-çıkışların da yeniden yapılması gibi çok köklü fiziki değişiklikler gerekli" ifadelerini kullandı.