Spor

Fenerbahçe'de süreç hızlandı; işte forvet listesindeki 4 isim

Fenerbahçe'de transfer gündemi hızlanıyor. Sarı-lacivertliler'de teknik direktör Jorge Jesus'un listesindeki forvetler ortaya çıktı

14 Temmuz 2022 10:44

Tiago Çukur ve Joshua King transferlerini üst üste açıklayan Fenerbahçe, forvet mevkisine bir transfer daha yapmak istiyor.

Milliyet'in haberine göre; orta saha mevkisi için Willian Arao'yu da Türkiye'ye getiren Fenerbahçe'de yeni teknik direktör Jorge Jesus'un transfer listesi ortaya çıktı.

Sarı-Lacivertliler'de Dinamo Kiev'le oynanacak olan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları öncesi süreç hızlandı. Yine haberde yer alan detaya göre Fenerbahçe'nin hedefinde 4 forvet bulunuyor.

4 farklı hedef

PSV'nin Brezilyalı forveti Carlos Vinicius ve RB Leipzig forması giyen Alexander Sörloth, listenin öne çıkan isimleriydi. Carlos Vinicius'un takımından ayrılmaya sıcak bakmaması ve Sörloth'un kulübü Leipzig'in oyuncuyu bırakmak istememesi ve yüksek maliyeti bu iki transferi zora sokuyor.

Real Madrid'in 28 yaşındaki forveti Mariano Diaz listenin öne çıkan ismi oldu. Haberde yer alan detaya göre Real Madrid'in bu transferden beklentisi 6 milyon euroluk bonservis bedeli olacak. Diaz'ın talipleri arasında eski takımı Olimpique Lyon da yer alıyor.

Mönchengladbach’la sözleşmesi 2023’te bitecek olan ve Alman kulübünden ayrılmak isteyen Alassane Plea ismi de listede yer alan bir başka isim oldu. Forvet oyuncusunun talipleri arasında yer alan bir diğer kulüp ise Ligue 1 temsilcisi Nice oldu.

Satıştan gelecek para etkili olacak

Fenerbahçe'nin gelecek isimler kadar gidecek isimlerde de gündemi yoğun durumda. 24 yaşındaki Mergim Berisha takımda ayrılması beklenen isimlerin başında geliyor. Alman forvetten 4 milyon euro civarında bonservis geliri bekleniyor. Olası satışlar, Fenerbahçe'ye yapacağı transferlerde rahatlık sağlayacak.

Öte yandan Samatta, Gustavo, Caulker, Lemos, Meyer gibi isimlerle de kesin olarak yolların ayrılması planlanıyor.