Spor

Fenerbahçe'de "Ryan Kent" bilinmezi: Bütün transfer tekliflerini reddediyor

İddia: Fenerbahçe, gelen transfer tekliflerini reddetmesinin ardından Ryan Kent'in sözleşmesini askıya aldı

03 Şubat 2024 11:18

İngiliz gazetesi The Sun'ın haberine göre Fenerbahçe'de forma şansı bulamayan, bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 15 maçta sadece 634 dakika görev alabilen İngiliz kanat oyuncusu Ryan Kent'in sözleşmesi donduruldu.

Anlaşmaları reddetti

27 yaşındaki Kent'in adı İngiltere Championship kulüpleri Cardiff City ve Hull City ile anılırken, Dinamo Zagreb için Hırvatistan'a da gidebileceği konuşuluyordu. Kent'in Glasgow Rangers'da oynadığı dönemde teknik direktörü olan Steven Gerrard'ın Al-Ettifaq takımı ile 3.4 milyon sterlinlik bir ücret karşılığında anlaştığı da iddia edilmişti.

The Sun, bu görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını ve bu sezon Süper Lig'de çıktığı 7 karşılaşmada ancak toplam 134 dk. görev alabilen Kent'in Fenerbahçe'de gözden düştüğünü yazdı. Kadro dışı bırakıldığı Kasım ayından bu yana forma giyemiyor.

S.S Lazio'yu da reddetti

Hürriyet'ten Süleyman Arat'ın haberine göre de Kent için son olarak Fenerbahçe, Lazio ile satın alma / opsiyonlu kiralık transferi için her konuda anlaşmaya vardı. İki kulüp arasındaki anlaşmaya göre Lazio, Kent’in yıllık ücretini karşılayacaktı. Ancak sarı lacivertli kanat oyuncusu Lazio’nun teklifini de herhangi bir sebep belirtmeden kabul etmedi.

İki kulüp arasındaki anlaşmaya göre Lazio, Kent’in kiralık ücretini karşılayacaktı. Ancak sarı lacivertli kanat oyuncusu Lazio’nun da teklifini herhangi bir sebep belirtmeden kabul etmedi.

Kiralık değil bonservisiyle gitmek istiyor

Ryan Kent’in kiralık olarak değil, ya zorunlu satın alma maddesi ya da bonservisiyle transfer olmak istediği ayrıca, oyuncunun temsilcisinin de Fenerbahçe’den ekstra maddi taleplerde bulunduğu öğrenildi. Kent’in Lazio’nun teklifini geri çevirmesi yönetimin tepkisine neden oldu. Teknik heyetin kadro planlamasında düşünmediği Kent ve temsilcisiyle yönetimin son bir görüşme gerçekleştireceği ve İngiliz futbolcunun takımdaki geleceğinin belli olacağı kaydedildi.

Maaşı tam olarak bilinmiyor

Fenerbahçe, sezon başında takıma kattığı oyuncu için herhangi bir KAP bildiriminde bulunmamış, sadece 01.06.2023 – 30.11.2023 tarihlerini arasını kapsayan faaliyet raporunda "Ryan Kent ile 2023-2024 / 2026-2027 sezonlarını kapsayan 4 yıllık sözleşme imzalanmıştır" diye belirtmişti.