Spor

Fenerbahçe'de İsmail Kartal, bu sezon 11 farklı stoper tandemiyle sahaya çıktı!

Sarı-lacivertlilerin şampiyonluk için yarıştığı rakibi Galatasaray, bu sezon 6 farklı tandemle mücadele etti

13 Mart 2024 08:22

Fenerbahçe'de Ali Koç dönemi yapılan stoper transferleri ön plana çıkarken, bu sezon sarı-lacivertli kulüpte Süper Lig'de beraber oynayan stoperlerin değişimi dikkati çekti. Savunma bölgesinde sakatlıklarla da boğuşan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, 29 maçta 11 farklı stoper tandemiyle oynadı.

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı son hızıyla sürerken, Galatasaray Fenerbahçe'nin 2 puan önünde liderliğini koruyor. 76 puanla zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe'de stoper tandeminde yaşanan değişiklikler öne çıktı. Teknik direktör İsmail Kartal, bu sezon ligde çıktığı müsabakalarda 11 farklı stoper ikilisiyle mücadele etti.

Yaz ve ara transfer döneminde 5 yeni stoper

Geçen sezonki Luan Peres, Gustavo Henrique, Samet Akaydın transferlerinden beklediğini bulamayan Kanarya, bu sezon yaz transfer döneminde savunma hattını Becao, Djiku ve Fayed transferleriyle güçlendirdi.  Sarı-lacivertliler, yaz transfer döneminde de savunma hattını güçlendirmek adına Çağlar Söyüncü ve Bonucci'yi kadrosuna kattı.

Becao 29 maç kaçırdı

Sezonun ilk 10 maçının 7'sinde Fenerbahçe'nin savunmasının ortasındaki ikili olarak mücadele eden Becao ve Djiku'nun başarılı performansı, Becao'nun sakatlığıyla birlikte sekteye uğradı. 29 Ekim tarihinde tendon sakatlığı geçiren Brezilyalı oyuncu, 112 gün sahalardan uzak kaldı. Ligin 28. haftasındaki Hatayspor maçında tekrar 11'e dönen Becao, maç sırasında bir kez daha sakatlanarak oyuna devam edemedi. Becao, bu sezon sakatlıklar sebebiyle toplamda 29 maç kaçırdı.

Djiku'nun ayağında kırık oluştu

UEFA Konferans Ligi'nde Ludogorets'le oynanan maçta sakatlanan Djiku, 40 gün boyunca sahalardan uzak kaldı. Ganalı stoper, bu sezon sarı-lacivertlilerde 15 maçta sahaya çıkamadı. 

11 farklı stoper tandemi

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Süper Lig'de sakatlıkların da etkisiyle sahaya 11 farklı stoper tandemiyle oynadığı ilk 11'le çıktı. Kanarya, ligin ilk 10 haftasında Becao-Djiku ile yakaladığı istikrarı, sakatlıkların ardından tekrar sağlamakta zorlandı. 

İşte Fenerbahçe'de ligde ilk 11 başlayan stoper tandemleri:

Djiku-Becao

Serdar Aziz-Djiku

Serdar Aziz-Becao

Samet-Becao

Samet-Jayden Oosterwolde

Samet-Djiku

Djiku-Jayden Oosterwolde

Serdar Aziz-Jayden Oosterwolde

Bonucci-Jayden Oosterwolde

Çağlar-Djiku

Çağlar-Becao

Galatasaray'da 6 farklı tandem mücadele etti

Fenerbahçe'nin şampiyonluk için yarıştığı lider Galatasaray'da bu sezon 6 farklı tandem mücadele etti. Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk, bu sezon rakibine kıyasla stoper ikilisindeki istikrarı sağlamayı başardı. Davinson ve Abdülkerim Bardakcı'nın sakatlıklarının zaman zaman zorladığı Aslan'da bu sezon oynayan stoper tandemleri şöyle:

Nelsson-Bardakcı 

Sanchez-Bardakcı 

Kaan Ayhan-Bardakcı 

Kaan Ayhan-Sanchez 

Nelsson-Kaan 

Nelsson-Berkan

Ali Koç döneminde 19 stoper

Ali Koç'un başkanlığı döneminde Fenerbahçe, stoper bölgesinde istediği ismi bulamadı. Koç döneminde yapılan stoper transfer sayısı, dikkati çekti.

Diego Reyes'in 2018-2019 sezonunda savunmanın ortasına ilk olarak Diego Reyes'i transfer eden Fenerbahçe, 2023-2024 sezonunun devre arasında milli futbolcu Çağlar Söyüncü'yü kadrosuna kattı. Çağlar, Koç döneminin 19. stoper transferi oldu.

Ali Koç dönemindeki tüm stoper transferleri şöyle:

2018-19 sezonu: Diego Reyes, Sadık Çiftpınar, Serdar Aziz.

2019-20 sezonu: Zanka, Adil Rami, Simon Falette

2020-21 sezonu: Marcel Tisserand, Mauricio Lamos, Attila Szalai

2021-22 sezonu: Kim Min-jae, Steven Caulker

2022-23 sezonu: Luan Peres, Gustavo Henrique, Samet Akaydın

2023-24 sezonu: Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Omar Fayed, Leonardo Bonucci, Çağlar Söyüncü