Spor

Fenerbahçe Beko, Final Four için Olympiakos deplasmanında

Serinin dördüncü maçında Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Olympiakos’u 73-69 mağlup ederek durumu 2-2’ye getirmeyi başardı

09 Mayıs 2023 11:12

THY Avrupa Ligi'nde play-off çeyrek final heyecanı, bu akşam (9 Mayıs Salı) oynanacak olan tek karşılaşmayla birlikte devam ediyor. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, serinin beşinci ve son maçında zorlu Olympiakos deplasmanında sahne alıyor.

Kazanan tarafın adını Final Four’a yazdıracağı bu çok kritik mücadele, bu akşam saat 21.30’da başlayacak. Olympiakos’un evi SEF’te oynanacak karşılaşmanın hakem üçlüsü ise Juan Carlos Garcia, Tomislav Hordov ve Milan Nedovic olacak.

Fenerbahçe‘de Devin Booker, sakatlığı nedeniyle mücadelede forma giyemeyecek. Olympiakos cephesinde ise herhangi bir eksik bulunmuyor.

Serinin dördüncü maçında Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Olympiakos’u 73-69 mağlup ederek durumu 2-2’ye getirmeyi başardı.

Temsilcimizde Dyshawn Pierre, 17 sayı ve 4 ribaundluk performansıyla takımının en skorer ismi oldu. Tyler Dorsey 16 sayı, 3 ribaund; Nigel Hayes-Davis ise 12 sayı, 2 ribaundla galibiyete katkı yaptı.

Olympiakos cephesinde de Shaq McKissic’in 20 sayı, 5 ribaundluk performansı, galibiyet için yeterli olmadı.

THY Avrupa Ligi play-offları tarihinde bugüne dek oynanan 15 beşinci maçın hepsini ev sahibi takımlar kazandı. Fenerbahçe, Olympiakos’u deplasmanda devirip seriyi kazanması durumunda tarihte bir ilki başarmış olacak.

Fenerbahçe’de şu ana kadar oynanan 38 maçta Johnathan Motley 14.5 sayı – 5.5 ribaund ve 1.5 asist ortalamaları ile öne çıkarken Marko Guduric de 11.9 sayı – 3.0 ribaund ve 3.2 asist ortalamaları ile oynuyor. İki oyuncunun ardından ise Scottie Wilbekin 11.1 sayı – 1.7 ribaund ve 2.6 asist rakamları ile mücadele ediyor.

Koç Georgios Bartzokas yönetimindeki Olympiakos’ta bu sezon 17.6 sayı, 7.1 ribaund ve 2.0 asist ortalamalarıyla mücadele eden Sasha Vezenkov, takımının en dikkat çekici ismi durumunda. 10.9 sayı, 5.9 asist ortalamalarıyla oynayan Kostas Sloukas ve 9.0 sayı, 1.6 asist ortalamalarıyla mücadele eden McKissic, kadronun öne çıkan diğer isimleri konumundalar.