Spor

Fenerbahçe Başkanvekili Bilecik: Türk futbolunda leke diyebileceğimiz bir akşam; elimizdeki tüm bilgileri açıklayacağız

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Erol Bilecik, "Fenerbahçe olarak uğradığımız haksızlıklar zincirine bir halka daha eklemiş oldular. Trabzonspor'un zaten böyle bir desteğe ihtiyacı yok. Ancak Fenerbahçe'ye yapılan sistematik haksızlıkların bu akşam bir yenisini görmüş olduk" dedi.

06 Mart 2022 22:06

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Erol Bilecik, hakem atamalarına ve kararlarına tepki gösterirken "Yine Türk futbolunda son derece leke diyebileceğimiz bir akşamı geride kalmış oldu. Sezonun başından bu yana sistematik bir şekilde hakem atama mühendisliğini bu akşam bir kez daha şahit olduk" ifadelerini kullandı. Bilecik, "Fenerbahçe'ye yapılan sistematik haksızlıkların bu akşam bir yenisini görmüş olduk. Bunları hem camiamıza hem de bütün sporseverlere açıklıyorum ki önümüzdeki hafta içinde elimizde bulunan bütün bilgi akışını, hakem atama mühendisliği olarak, yapılan haksızlıkların, bu anlamda bütün ön bilgilerini sizlerle net şekilde paylaşmış olacağız" diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik, sahalarında lider Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçtaki hakem yönetimine tepki göstererek, "Fenerbahçe'ye yapılan sistematik hakem haksızlıklarının yenisini bu akşam da görmüş olduk." dedi.

Bilecik, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sezon başından bu yana yapılan hakem hatalarına eleştiride bulunan Erol Bilecik, "Türk futbolunda leke diyebileceğimiz bir akşam geride kaldı. Sezon başından bu yana sistematik bir şekilde hakem atama mühendisliğine bu akşam bir kez daha şahit olduk. Bu akşam yaşananları, cumartesi günü sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız açıklamayla tahmin etmiştik. Bu akşamki hakemin yönetim tarzı bunun bir anlamda teyidi oldu. Hakem atama mühendisliği ve ilgili olan kurumda buna yardımcı olanlar, bu tip akşamların ve Türk futbolunun ne kadar zora girdiğini, Fenerbahçe olarak uğradığımız haksızlıklar zincirinin bir halkasını daha eklemiş oldular. Trabzonspor'un böyle bir desteğe ihtiyacı yoktu ama Fenerbahçe'ye yapılan sistematik hakem haksızlıklarının yenisini bu akşam da görmüş olduk." ifadelerini kullandı.

Hakem atamalarında yapılan haksızlıkları ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Bilecik, "Önümüzdeki hafta içinde elimizdeki bütün bilgi akışını ve hakem atamalarında yapılan haksızlıkların ön bilgilerini sizlerle paylaşacağız. Bunun artık bir son bulması gerekir. Bu tip hadiselerin Türk futbolunda bir kere daha yaşanmamasını diliyorum. Seyirci bütün tepkisini verdi, biz de devre arasında açıklama yaparak tüm yanıtı verdik. Her şey ayan beyan ortada. Yapılan haksızlıklar ortada." diye konuştu.

Karşılaşmanın 17. dakikasından itibaren 10 kişi oynamalarına rağmen çok iyi mücadele ettiklerini aktaran Bilecik, "Enteresan bir akşam yaşadığımıza şahit olduk. İki önemli teşekkürüm var. 17. dakikada 10 kişi kalan ancak adeta kahramanlıklarıyla 82 dakika maçı götüren futbolcularımıza ve teknik kadromuza teşekkür ediyorum. İkinci teşekkürüm de taraftarımıza. Onlar her devreye girdiğinde takım bambaşka bir performans sergiliyor." şeklinde görüş belirtti.