Gündem

Fener Rum Patriği'nin evine giren 'deneyimli' hırsızlar: Evde ışık yanmadığını görünce ona yöneldik

Hırsızlar verdikleri ifadede çaldıkları araçların renklerini "kaplama" yöntemiyle değiştirdikleri söyledi

28 Kasım 2019 18:14

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Tarabya'daki evine hırsızlık için girdikten sonra yakalanan 5 şüpheliden 1'inin cezaevi firarisi olduğu, ikisinin ise kesinleşmiş hapis cezaları olduğu öğrenildi. Operasyon sırasında 2'si zırhlı 3 polis otomobiline çarptıkları ve 3 polis memurunun yaralanmasına neden oldukları belirtilen şüpheliler, ifadesinde 19.00-22.00 saatleri arasında ışığı yanmayan evlere hırsızlık için girdiklerini ve evin sahibini bilmediklerini ifade etti.

Aracın plakası tespit edildi

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 16 Kasım tarihinde Fener Rum Patriği Bartholomeos'un evinde meydana gelen hırsızlık teşebbüsü üzerine güvenlik kamera görüntülerinden şüphelilerin olay yerine geldiği aracın plakasını tespit etmişti.

Tüm girişler kapatıldı

Bu bilgiyi kullanarak soruşturmayı sürdüren polis ekipleri, teknik takibe aldığı şüphelilerin kullandığı otomobilin izini dün gece Maltepe'de tespit etti. Otomobilin Kartal Dragos'ta bir sokak üzerinde park halinde bekler bulunmasının ardından operasyon başladı. Bölgede hırsızları yakalamak için günlerdir 18.00-22.00 saatleri arasında ilgili yerde bekleyen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, otomobilin bulunduğu sokağa gelerek tüm girişleri kapattı. Bir süre sonra bir villadan koşarak çıkan yüzleri maskeli ve ellerinde eldivenler bulunan 3 kişinin otomobile bindiğini gören polis ekipleri, harekete geçti. 

3 polis aracı hasar görürken, 3 memur yaralandı

Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheliler kaçmaya çalışarak önlerini kesmeye çalışan polis araçlarına çarpmaya başladı. Bu sırada 2'si zırhlı 3 polis otomobilinde hasar meydana gelirken, içlerindeki 3 polis memuru da hafif şekilde yaralandı.

Biri yaralı 5 kişi yakalandı

Şüphelilerin polise silah göstermesinin ardından, polis önce havaya, daha sonra otomobilin lastiklerine doğru ateş açtı. Bacağından vurularak yaralanan şüphelilerden Serhat K. yaralı olarak yakalanırken, yaya olarak kaçmaya çalışan Hüseyin U.Ç. (30), Volkan Ç., Fırat D. ve Mustafa K. da gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 2 tabanca ve evlerinde yapılan aramanın sonucunda çalıntı olduğu değerlendirilen tesbih koleksiyonu, ziynet eşyaları ve bir miktar para bulundu.

Suç kayıtları şaşırttı

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerle ilgili yapılan incelemede şüphelilerden Hüseyin U.Ç.'nin daha önce 42 kez polis tarafından yakalandığı, 4 dosyadan arandığı, ayrıca hakkındaki 2 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi. Volkan Ç. adlı şüphelinin daha önce 13 kez yakalandığı belirtilirken, Fırat D.'nin de 34 kez gözaltına alındığı, hakkında 3 yıl 8 ay hapis cezası bulunduğu ve cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerden Mustafa K.'nın 23 kez gözaltına alındığı, yaralı olarak yakalanan Serhat K.'nın 14 adet suç kaydı ile 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi

11 lüks eve girmişler

Hırsızlık Büro Amirliği yaptığı soruşturmada şüphelilerin Bartholomoes'un evine yaptıkları hırsızlık teşebbüsünün ardından Kartal, Maltepe, Üsküdar, Beşiktaş ve Sarıyer bölgelerinde 11 lüks eve girerek hırsızlık yaptıkları tespit etti. Hırsızlıklar sırasında maske takan ve ellerine eldiven geçiren şüphelilerin akşam 19.00 ile 22.00 saatleri arasında hırsızlığa çıktıkları ve "ışığı yanmayan" evleri tercih ettikleri öğrenildi. Şüphelilerin soydukları evlerden bazılarının ünlüler ve iş insanlarına ait olduğu öğrenildi.

Polis, yaptığı incelemede tecrübeli hırsızların kullandıkları çalıntı otomobillerin renklerini "kaplama" yöntemiyle değiştirdiklerini tespit etti. İncelemede, şüphelilerin bu lüks otomobillere internet üzerinden tespit ettikleri sahte plakaları takarak hırsızlığa gittiklerini öğrendi.

Ev sahibinin kim olduğunu bilmeden girmişler

Poliste yapılan sorgularında Rum Fener Patriği Bartholomeos'un evine, ev sahibinin kim olduğunu bilmeden girdiklerini söyleyen şüpheliler, "Siteye duvardan atlayarak girdiğimizde o evde ışık yanmadığını görünce ona yöneldik. Ancak içeri girdikten bir süre sonra alt kattaki hizmetçi bizi fark edince kaçtık" diye konuştu. Olay sırasında evde olan Bartholomeos'un hizmetçisi, evden gelen sesler üzerine site güvenliğini çağırarak yardım istediğini ifade etmişti.

Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü söyleyen yetkililer, şüphelilerin sorgusu için savcılıktan ek gözetim süresi aldıklarını paylaştılar. (DHA)