Gündem

Fener Rum Patriği Bartholomeos'tan Orta Doğu açıklaması: Yaşanan acıların son bulmasını ve kalıcı barışı destekliyoruz

Arşiv görüntü

29 Kasım 2023 22:01

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Orta Doğu'da yaşanan acıların bir an önce son bulmasını ve kalıcı barışın tesisinin sağlanmasını desteklediklerini ifade etti.

 Aziz Andreas Yortusu Resepsiyonu'ndaki konuşmasında Orta Doğu'daki gelişmelere de değinen Bartholomeos, "Dualarımız barış için" diyerek şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün de buradan bir kez daha Orta Doğu’da ve Kuzey’deki komşularımız arasında yaşanan savaşın ivedilikle son bulması çağrımızı yineliyoruz. Orta Doğu’da yaşanan acı olayların bir an evvel son bulmasını ve kalıcı bir barışın tesisini hararetle destekliyoruz. Üç semavi din için kutsal olan bu topraklarda bunca can kaybı, şiddet, yerinden edilmeler, 21’inci yüzyılın en acı olaylarıdır.

İsa Mesih’in de öğütlediği gibi; “Ne mutlu barışı sağlayanlara! Çünkü onlara Tanrı'nın çocukları denecek.” İki bin yıldır bu öğretiyi sahiplenmiş bir kurum olarak barış için verilecek her çabanın destekçisiyiz. Dualarımız barış için. Dualarımız anneler, çocuklar, acı çeken tüm sivil halk için.

Bugüne müziği ile katkı sunan değerli sanatçılarımıza da teşekkür ederiz. Daha nice bayramları siz sevgili dostlarımızla bir arada kutlamayı Yüce Tanrı’nın nasip etmesi diliyoruz."