Spor

Fener Ol kampanyasında ne kadar bağış toplandı?

Fener Ol sayesinde 31 Mayıs’a kadar 500 milyon TL, bir yıl içinde de 1 milyar TL toplanması hedefleniyor

17 Nisan 2019 01:08

Fenerbahçe'nin başlattığı ve 1 yıl sürecek olan Fener Ol kampanyasına taraftarlardan büyük destek var. Kulübün borçlarının bir bölümünün kapatılmasını hedefleyen Fener Ol kampanyasında şu ana kadar 450 bin kişi tarafından destek oldu. Kampanyada toplanan para 11 milyon Euro’yu buldu.

Sarı-lacivertliler, Fener Ol kampanyasının SMS bedelini 20 TL olarak belirledi. FENER OL yazıp 1907’ye SMS gönderen destekçiler sınırsız katılım gösterebilecek. Aynı zamanda kredi kartı ve kulübün resmi siteden açıkladığı banka hesaplarına isteyenler bağış yapabilecek.

Fener Ol kampanyası ne zaman bitecek?

En düşük bağış bedeli 1 TL olarak belirlendi. Fener Ol kampanyası için 1 milyar TL ve 1 yıl süre için izin alındı. Hem gerçek kişiler hem de kurumlar kampanyaya “bağış”, “sponsorluk” ve “reklam” şeklinde katılabilecek. Kampanya için 1 yıl süre alındı. Fener Ol sayesinde 31 Mayıs’a kadar 500 milyon TL, bir yıl içinde de 1 milyar TL toplanması hedefleniyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un kulübün mali sorunları ve UEFA’nın Finansal Fair Play koşullarını yerine getirmek amacıyla başlattığı Fener Ol Kampanyasına katılım oranı günden günde artıyor.