Gündem

“Feministler teröristlerden daha tehlikeli” diyen Sema Maraşlı'yı Akit TV önünde protesto eden kadınlar adli kontrol şartıyla serbest

17 Ekim 2019 13:01

Yazar Sema Maraşlı sosyal medya hesabından Ege Üniversitesi'nde bir kadın öğrencinin taciz edilmesi üzerine üniversite yönetimini açıklama yapmaya çağıran videoyu alıntılayarak, "Dağda teröristler, şehirde feministler güzel ülkemize saldırıyorlar. Feministler teröristlerden daha tehlikeli. Kimi kurgu kimi gerçek her gün bir taciz haberiyle görünüşte erkeklere aslında devlete saldırıyorlar. Devlet onları neden korumuyormuş" paylaşımı yaptı. Dün (16 Ekim) Üniversiteli Kadın Kolektifi, Maraşlı'yı programda olduğu sırada Akit TV önünde protesto etti. Protesto sırasında güvenlik görevlileri tarafından darp edilen 3 kadın gözaltına alındı. Bu sırada çevrede bulunan ve görüntü çeken iki erkek de gözaltına alındı. Mahkeme, 5 kişiye yurt dışı yasağı ve haftada bir imza atması koşulu ile adli kontrol kararı verdi.

Sendika.Org'da yer alan habere göre gözaltına alınan kadınlar geceyi Halkalı Polis Karakolu’nda geçirdi. Bugün Küçükçekmece Adliyesi'ne getirilen kadınlar Savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 5 kişiye yurt dışı yasağı ve haftada bir imza atması koşulu ile adli kontrol kararı verdi.