Dünya

FBI, ABD seçim kampanyalarına yönelik e-posta saldırılarını araştırıyor: Trump'tan sonra Harris'in de hedef alındığı iddia edildi

14 Ağustos 2024 12:36

T24 Dış Haberler

FBI, yaklaşan ABD başkanlık seçimleri öncesi adayların kampanya ekiplerine yönelik olası hackleme girişimlerini soruşturduğunu duyurdu.

Demokrat Parti adayı Kamala Harris’in kampanya ekibi, FBI tarafından yabancı kaynaklı bir siber saldırının hedefi oldukları konusunda uyarıldıklarını doğruladı. Donald Trump’ın kampanyasının İran tarafından gerçekleştirildiği düşünülen e-posta çalma girişimi sonunda hacklendiğini iddia etmesinin ardından gelen açıklama, ABD seçimlerine yabancı bir müdahaleye dair yeniden endişelere yol açtı.

FBI kampanyalara yabancı hackleme girişimlerini araştırdığını doğrularken Harris’in danışmanları tarafından geçtiğimiz Salı günü yapılan açıklamada “Güçlü siber güvenlik önlemlerimiz var ve bu girişimler sistemimizde bir güvenlik ihlali yaratmadı” denildi. Ancak FBI’ın uyarısının doğrulanması, Rusya'nın 2016 kampanyasında Demokrat Parti'nin e-posta sistemini hackleyerek o dönemki adayları Hillary Clinton’ın başkanlık adaylığını istikrarsızlaştırmaya ve Trump'a yardım etmeye çalıştığı dönemleri akıllara getirdi. Rusya’nın hackleme çabası, dosyaların WikiLeaks’e verilmesini ve sonrasında yayınlanmasını içeriyordu.

Son yapılan açıklamada FBI, Joe Biden başkanlık yarışından çekilmeden önce Biden-Harris kampanyasına yönelik hackleme girişimlerini ve Trump kampanyasını araştırdığını belirtirken, Biden-Harris kampanya ekibinden üç kişinin, daha geniş e-posta iletişimlerine erişim sağlamak amacıyla gerçek gibi görünen oltalama e-postaları aldığını bildirdi. Harris’in ekibinin açıklamaları kampanyanın hacklenmediği yönünde.