Gündem

Fazıl Say: 100. yılda farkındalıkla, önyargıları ve tabuları yenerek 100 yara saralım

"Devrim ile kadın ve erkek eşitliği ile"

28 Aralık 2022 09:30

Piyanist Fazıl Say, "100. yılda farkındalıkla, önyargıları ve tabuları yenerek 100 yara saralım" düşüncesini dile getirdi.

Say Twitter hesabından “Yara sarma devrimi” başlığıyla bir yıl sonu yazısı kaleme aldı.

Say'ın Twitter hesabından yayımladığı yazısı şöyle: 

"Kendi ruhumuzun ve kendi vücudumuzun devrimcisi olabildiğimizde tüm yaralarımızı sarabiliriz, yeter ki yola koyulalım. Devrimdir. Benim için bu ‘yıl sonu’ konserleri, zorluklarla dolu bir yılın ardından bir nevi umut ışığı gibiydi. Belki de çoğumuz için öyleydi. Teşekkür ediyorum İstanbul’a, bizi dinlemeye gelen onbinlere, 15 yıldır müthiş bir iş çıkaran ve bu son 3 konserimizde bu emeği doruğa çıkaran, dünya çapı bir perfeksiyonizm ile işini gören ekibime, içtenlikle sarılıyorum bu küçük ama dev aileme. Ayrıca bu konserlerde tüm emeği geçenlere, harikulade iş çıkaran teknik ekiplere, teşekkür ediyorum…

Ve başta Genco Erkal ve Serenad Bağcan’a. Şöyle ki; bütün bir hayatın sanata adanması, sahne sanatına, ifadeye, hür olmaya, tüm bunları yaparken inandırıcı olmaya, insanlara dokunmaya…

Hayallere… Ve yaraları sarmaya. İnsanların önünde çıplak yara sarmacaya: Büyük yaraları, küçük yaraları, hepsini. Ah. Bin dert olsa da, ne büyük umut; düşünün, müzik ile edebiyatın buluşması, şiirler ve ezgilerin sevgisi, bunun topluma, çok geniş kitlelere ulaşabilmesi, onların da hayatlarının bir parçası olması, su olması, oksijen olması… Bunun için tüm ömür çalışılan -adanılan- hayatlar.

Sanatçı hayatları. Dağlar yukarı dağlar aşağı. Her heceye her sese bir evren. Evrene uzatılan… Kolay değil elbet. “Dün”ü güzel sunalım ve “yarın”a uzanalım bu ömürlerde.

Yürümek. Sabah yürüyüşleri. Tam bir antidepresan oldu hayatımda. Attığımız sadece ter değil, kalori ya da kilo değil, ne çok şey atıyoruz yürüme mesafesi kat ettikçe değil mi? Yokuşları azimle çıkarkeni ağaçları içimize çekerken… Tertemiz bir günün sayfası açılır gibi… Yeni bir sağlıklı hayatın müjdesi, farkında olmadan yok olan dertler, sağlıklı beslenme ile devam eden günler. Yeni eseler, yeni yaratılara uzanarak. Dün, bugün, yarın. Bir ömrümüz var. Sadece bir.

Güzel bir yıl olsun 2023 hepimiz için. Saracak çok yara var. 2023. Yüzüncü yıl. 100 yara saralım hepimiz 100. yılda, farkındalıkla. Önyargıları ve tabuları yenerek. Devrim ile kadın ve erkek eşitliği ile."