Gündem

Fatma Keke'yi katleden Özer Ağaoğlu'na indirimsiz müebbet hapis cezası

29 Haziran 2022 17:52

İstanbul Sarıyer’de, yeni tanıştığı Fatma Keke’yi darp ederek katleden Özer Ağaoğlu, ‘kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve kişinin ölmesinden yararlanmak suretiyle hırsızlık’ suçlarından müebbet ve 9,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ağaoğlu’nun cezasında indirim yapılmadı.

İstanbul Sarıyer’de, 26 Temmuz 2021 tarihinde meydana gelen olayda, evine gittiği Fatma Keke’yi (53) darp ederek öldürmekle suçlanan tutuklu sanık Özer Ağaoğlu’nun (48) yargılanmasına İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanık Özer Ağaoğlu jandarma eşliğinde getirildi. Mahkemede taraf avukatları da hazır bulundu.

Mahkemede, sanık Özer Ağaoğlu’nun Fatma Keke’yi öldürdükten sonra evinden hırsızlık yaptığı suçlamasıyla iddianame hazırlandığı belirtildi. Devam eden davaya, sanık hakkında ‘nitelikli yağma’ ve ‘hırsızlık’ suçlarından hazırlanan iddianamenin gönderildiği ve bu iddianamenin de kabul edildiği kaydedildi.

"Fatma Keke'ye ait eşyaları aldım ancak ne amaçla aldığımı bilmiyorum"

Mahkemeye gönderilen yeni iddianameye karşı savunması sorulan sanık Ağaoğlu, “Bu zaten bir yağma suçu değil. Ben, zaten olay sonrasında kendi kendimi ihbar ettim. Alkol almıştım. Eğer böyle bir hırsızlık yapsam neden kendimi ihbar edeyim. Olayın etkisiyle eşyalarımı topladım. İstemeden böyle bir kaza oldu. Üzgünüm ve pişmanım. Fatma Keke'ye ait eşyaları aldım ancak ne amaçla aldığımı bilmiyorum. Olayın şokundaydım. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, önceki mütalaasına ek olarak sanığın ‘yağma ve hırsızlık’ suçlarından da cezalandırılmasını talep etti.

İndirimsiz müebbet ve 9,5 yıl hapis cezası

Savcının mütalaasına karşı savunma yapan Ağaoğlu, “Bilerek ve isteyerek cinayet işlemedim. Alkollüydük. Onu zorla tutmadım, zaten sevgili de değildik. Onu zorla alıkoymadım, aksine ondan kurtulmak istedim” dedi. Sanık, son sözünde ise mahkemenin vereceği cezaya razı olduğunu söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Özer Ağaoğlu’nu, Fatma Keke’yi ‘kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Birleşen yeni iddianame yönünden de hüküm kuran mahkeme, Ağaoğlu’na ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘kişinin ölmesinden yararlanmak suretiyle hırsızlık’ suçlarından da toplamda 9,5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın suç işleme şekli ve suçtan sonraki davranışlarını göz önünde bulundurarak takdir indirimi uygulamadı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede anlatıldığına göre; Fatma Keke, 26 Temmuz 2021 tarihinde polisi aradı ve “Evde kilitli kaldım, yanımdaki erkek beni zorla tutuyor” diyerek ihbarda bulundu. Ancak polis ekipleri, ihbarın yapıldığı adresi tespit edemedi. İddianamede, Keke ile aynı evde bulunduğu belirtilen Özer Ağaoğlu’nun ise eylemi gerçekleştirdikten sonra telefonuyla kızını aradığı ve “Çok kötü bir şey yaptım. Cinayet işledim. Kadın nefes almıyor, yaklaşık iki saattir uyandıramadım. Onu dövdüm. Evin her tarafı kan” dediği kaydedildi. (ANKA)