Gündem

Fatih Tezcan'a Atatürk hakkında söylediği sözler nedeniyle soruşturma

Tezcan, Atatürk’ü “İslam düşmanı alkolik” olarak tanımlamıştı

16 Kasım 2019 13:21

Ankara’da yaşayan Güven Ertürk isimli bir kişi, Fatih Tezcan'ın Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik, “İslam düşmanı alkolik” sözleri nedeniyle Tezcan'ı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet etti. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Tezcan hakkında soruşturma başlattı. Tezcan ayrıca bir Kemalistin başörtülü bir kadını yumrukladığı iddiasıyla Twitter'da tepki çekti.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Tezcan, Atatürk’ü “İslam düşmanı alkolik” olarak tanımlamış ‘’Cumhuriyet’i getiriyorum yalanıyla başa geçtikten sonra devlet ve millet düşmanlarına verdiği sözlerin gereği olarak 15 sene Cumhur’dan kaçan, milletin egemenliğinden rakı bardaklarına sığınan bir İslâm düşmanını, 3 kuruş için tepenize oturtmaya değer miydi?” diye yazmıştı.

Ertürk, CİMER’e yazdığı şikayet mektubunda ‘’Atamızı İslam düşmanı ve vatan haini alkolik olarak tanımlayan bu kişinin yargı önünde hesap vermesini, vatanını çok seven bir vatandaş olarak istemekteyim. Tek yumruk olmamız gereken şu günlerde bu gibi şahıslara fırsat verilmemelidir” dedi.

CİMER de Güven Ertürk isimli vatandaşa “Başvurunuz, üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız’ın 2019/52798 soruşturma sayılı dosyası ile adli soruşturma başlatılmıştır. Beyanlarınızı ve varsa taleplerinizi, Cumhuriyet Başsavcılığımız’a bizzat müracaat ederek, ilgili soruşturma dosyasına sunabilirsiniz” yanıtını verdi.

Fatih Tezcan dün Twitter'da yaptığı paylaşımda, bir Kemalist'in başörtülü kadınları yumrukladığı iddiasını ortaya atarak, "RT #SONDAKİKA KETÖ’den bir saldırı daha! Yer: Karaköy! Bir Kemalist, sokakta başörtülüleri yumrukluyor! Kimse bunlara münferit demesin! “Atatürk” denilen sözde Ulu Önder özde İngiliz İşbirlikçisi ateist Diktatör övülmeye devam edildikçe, KETÖ Başbakan da asar vatandaş da döver!" ifadelerini kullanmıştı. Paylaşımın ardından Fatih Tezcan ve "trolleri" Twitter'da tepki çekerken #ProvokatörFatihTezcan hashtagi kullanıldı.