Gündem

Fatih Terim: Ligler için aceleci değil temkinli olmak zorundayız

"Fikir, görüş ayrılığı olabilir ama insan hayatı ve sağlığı üzerinden polemik yaratılmamalıdır"

14 Mayıs 2020 21:07

Liglere devam kararını değerlendiren Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim "Sorumluluk almak hiç kolay değil, saygı duyuyorum ancak insan hayatından söz edilen ortamda aceleci değil temkinli olmak zorundayız" ifadelerini kullandı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim açıklamalar yaptı. GS TV'ye konuşan Terim'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ahmet Bey'i arayıp geçmiş olsun diledim. Bu vesileyle, şu ana kadar yakalanan herkese de geçmiş olsun. Beşiktaş maçından sonra bir konuşma yaptım ama o sürede hiçbir sakatı, cezalısı olmayan, son 10 maçını da kaybetmemiş bir takım olarak ilk kelamı da biz ettik."

"Sadece kendi evlatlarımın değil, futbol camiasının canından öte bir şey yoktur. Belki sesim biraz yükselmiş olabilir ondan ötürü kimse kusura bakmasın ama o anın öyle ifade edilmesi gerekiyordu belki benim tarafımdan..."

"Öncelik, insan sağlığını korumak. O günlerde vaka sayısı çok azdı. Sayı şu anki gibi binlerle ifade edilmiyor. Şimdi baktığınız zaman dile kolay aşağı yukarı 4 bine yakın canımız gitti. Kimini abisi, ablası, babası, annesi.. O kadar kötü ve hızla yayılan bir meret ki bu kimseye acımıyor maalesef."

"Liglerin ertelenme kararı alındığı haftayı iyi hatırlayalım. Pazar seyircisiz maç oynadık Beşiktaş'la, çarşamba ligler ertelenmeyecek diye resmi açıklama yapıldı. Biz hiçbir türlü antrenman yaptırmadık. Deplasmanda oynayacağımız Rize maçının hakemleri de atandı. Ertesi gün lig erteleme kararı çıktı. O hafta antrenmanları durdurmasaydık, perşembe günü herkesi testten geçirene kadar beklemeseydik belki bugün başka şeyleri konuşacaktık. Vaka sayımız daha çok artabilirdi, ben bundan eminim."

"Testin pozitif olduğuna inanmayanlar bile oldu"

"Testin pozitifliğine inanmayanlar oldu, virüsün futbol dışı kaynaklı alındığı bile söylendi. Bu ülkede fikir, görüş ayrılığı olabilir ama insan hayatı ve sağlığı üzerinden polemik yaratılamaz, yaratılmamalıdır"

"Ne yapacağını bilmeyen, yetki-sorumlu bulamayan bir durumda bırakılıyoruz"

"Halen belirsizlik var. Ne yapacağını bilmeyen, yetki-sorumlu bulamayan bir durumda bırakılıyoruz. Testi bir defa semptom olmadan yaptıramıyorsunuz. Diyelim aldınız yaptırdınız, test negatif çıktı. Peki adam akşam evine gidiyor, markete gidiyor. Testin anlamı kalmıyor. Bu sabah saat 10'da tekrar bir test yaptırdık. Testin sonuçlarını da henüz bilmiyoruz, inşallah hiçbir şey çıkmaz"

"Dünyanın en iyi sağlık sistemlerinden birine sahibiz. Buna çok güvendim ve oyuncularımın hiçbirine, ülkelerine gitmelerine izin vermedim. Direkt olarak bunun hiç güvenli olmadığını, en güvenli ülkenin Türkiye olduğunu, ülkemizin en iyi şartlarda buna cevap verdiğini ve gitmemeleri gerektiğini söyledim. Sağ olsunlar, onlar da beni kırmadı. Ne kadar haklı olduğumuz da görüldü"

"Aceleci değil temkinli olmak zorundayız"

"Kolay bir süreçten geçmiyoruz. Karar vermek, sorumluluk almak hiç kolay değil. Hak veriyor ve saygı duyuyorum. Ekonomik, idari, psikolojik ve hatta sosyal hasarın bedelini de ödemek kolay değil. Kulüplerin ekonomik batağını, UEFA'nın beklentilerini, her şeyi düşünüyorum. Ancak insan hayatından söz edilen bir ortamda, bu kadar belirsizliğin bulunduğu koşullarda, aceleci değil temkinli olmak zorundayız."

"Kimse oynansın ya da oynanmasın diye kesin bir şey diyemiyor"

"Süper Lig ya da diğer liglerdeki pek çok meslektaşım arıyor, fikirlerimizi paylaşıyoruz. Kimse oynansın ya da oynanmasın diye kesin bir şey diyemiyor. Oynanmaması belki de en son istek. Ancak oynayacaksak, doğru zamanda, maksimum tedbirle oynanmalı. Eğer ligler oynanacak ise tüm kurallar iyice belirlenmeli, yerine getirilmeli ve bunlar kontrol edilmelidir. Oynayacaksak, hep birlikte tüm hazırlıkları yapalım"