Gündem

Fatih'te çete çatışması: Bir ölü, iki yaralı

Silahlı çatışmanın ardından 12 şüphe gözaltına alındı

08 Aralık 2022 17:32

Tacikistan'dan gelen iş adamlarını tehdit ederek para aldıkları iddia edilen şebeke üyeleri, sokak ortasında silahlı çatışmaya girdi. Çatışmada Bahodur Barotov (26) ölürken, iki kişi ise yaralandı. 12 kişinin gözaltına alındığı kavga güvenlik kamerasına yansıdı.

Fatih Aksaray Mesih Paşa Mahallesi'nde 5 Aralık'ta meydana gelen olayda, geceyarısı iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Kavgada Bahodur Barotov tabancayla vurularak öldürüldü; Shams A. (30), Shahromjon G. (24) ise çeşitli yerlerinden yaralandı.

Cinayet Büro Amirliği güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntülerde, iki gruba ayrılan şüphelilerin birbirlerine silah göstererek tehditler savurdukları, ardından koşarak gelen bir kişinin ateş etmeye başladığı tespit edildi.

Polis soruşturmasında çete ortaya çıkarıldı

Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili başlattıkları soruşturmada çatışan şüphelilerin Tacikistanlı bir şebeke olduğunu belirledi.

Şebekenin,  Tacikistan'dan gelen iş insanlarını, "burada bizim iznimiz olmadan iş yapamazsınız" diyerek tehdit ederek para aldıkları tespit edildi. Son işlerinde bir iş adamından para alınmasına, "O benim arkadaşım ondan para almayalım" diye karşı çıkan bir şebeke üyesi nedeniyle aralarında anlaşmazlık çıktığı öğrenildi. Olay gecesi bu konuyu konuşmak için bir araya gelen şüphelilerin tartışmanın ardından çatıştığı anlaşıldı.

12 şüpheli gözaltına alındı

Olayda silah kullandığı ve cinayeti işlediği belirlenen Shahron  A.'nın (35) da aralarında bulunduğu Tacikistan uyruklu 12 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyette yapılan sorgularında kavganın bir alacak verecek meselesi yüzünden meydana geldiğini söyledikleri öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, çevik kuvvet polislerinin eşliğinde adliyeye sevk edildi. (DHA)