Gündem

Fatih'te 4 kardeşin ölü bulunduğu evin elektriğini kesen BEDAŞ'tan açıklama

06 Kasım 2019 16:10

İstanbul Fatih'te, bir evde  4 kardeş ölü bulundu. Komşuları kardeşlerin maddi sıkıntı yaşadığını aktarırken BEDAŞ (Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ) ekipleri eve gelerek, 607,16 liralık elektrik faturasının 2 aydır ödenmediği gerekçesiyle elektrikleri kesti. Olay hakkında açıklama yapan BEDAŞ, 4 kişinin hayatını kaybetmesinden ötürü büyük üzüntü duyduklarını, dairenin elektriğinin kesilmesinin "acı bir tesadüf" olduğunu, 3 adet ödenmemiş faturası bulunan aboneliğin olayda hayatını kaybedenler adına olmadığını ve elektriği kesen ekiplerin olaydan habersiz olduklarını belirtti. 

Açıklamada "Gece yaşanan gelişmelerle ilgili herhangi bir bilgisi olmayan ekiplerimiz, sabah erken saatlerde yasal prosedürler çerçevesinde görevini yaparak binadan ayrılmıştır. Ancak olayın öğrenilmesinin hemen ardından bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına kesme işlemi iptal edilmiş olup, daireye yeniden elektrik verilmiştir" dendi.

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre borcunu ödemeyen elektrik abonelerine en az 10 günlük süre tanındığını hatırlatan Boğaziçi Elektrik, akabinde ödeme yapılmaması halinde enerjinin kesilmesi sürecinin başlatıldığını aktardı.

Açıklamada "Söz konusu konutla ilgili olarak kurumumuz tarafından borucun ödenmesi için 1 aya ulaşan bir esneklik de sağlanmış bulunmaktadır" denildi.

TIKLAYIN - Kapısına "Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin” notu asılan evde 4 kardeşin cesedi