Politika

Fatih Portakal’ın iddiası: İşte Fatih Erbakan’ın İstanbul için teklif götürdüğü isim!

"Hadi canım! Gerçekten olabilir mi?"

06 Şubat 2024 12:21

Gazeteci Fatih Portakal, 31 Mart Seçimleri'nde nasıl bir yol izleyeceği merak edilen Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul adayı hakkında bir iddiada bulundu.

Siyasetin gündemi yerel seçimlere kilitlenmişken özellikle İstanbul'da nasıl bir yol izleyeceği merak edilen Yeniden Refah Partisi geçtiğimiz günlerde"Ankara, İstanbul ve İzmir'de kendi adaylarımızı göstereceğiz" açıklamasını yaptı.

Elif Erbakan iddiası

Bu gelişme sonrası YRP'nin aday göstereceği ismin Fatih Erbakan'ın ablası Elif Erbakan olduğu söylendi.

"Var mı kulağınıza gelen bir isim?"

YRP'nin, İstanbul adaylığı için eski İYİ Partili bir isme teklif götürdüğünü iddia eden Portakal, sözlerine böyle devam etti:

"Bugün bir esnaf lokantası var Kağıthane'de... Ordaydım, 3 tane beyefendi girdi içeri. Yakalarında Yeniden Refah Partisi'nin rozeti vardı. Gelen kişiler YRP'nin ilçe teşkilatında görevliler. Hayırlı olsun Fatih Bey kendi adayınızı açıklayacakmış, kim olacak, var mı kulağınıza gelen bir isim dedim. Bana Yavuz Ağıralioğlu olabilir dediler"

"Hadi canım, gerçekten olabilir mi?"

"Hadi canım dedim. Kendi parti kurmaya çalışıyor, olabilir mi ya dedim. "Evet" dediler, olmazsa Elif Erbakan'ı görmek istediklerini söylediler. Daha sonra bizim Ankara haber müdürümüz Mehmet Bal ile konuşuyoruz, "Dedim bir araştırır mısın?" "Evet, Yavuz Bey'e teklif gitmiş" Yavuz Bey, teşekkür ederek YRP'den şuan için aday olmayı düşünmediğini ifade etmiş. Teklif de Fatih Erbakan'dan gitmiş."