Gündem

Fatih Portakal’dan Kılıçdaroğlu’na “kalemini satan gazeteci” çıkışı: Kimi kastediyorsanız, cesaretiniz varsa isim vereceksiniz!

“Açıklayamazsanız yazıklar olsun size”

14 Haziran 2023 08:18

Gazeteci Fatih Portakal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Kalemini satan ve onurlu davranmayan bir anlamda kendisini yargıç yerine koyan gazetecinin gazeteciliğini sorgulamak benim görevimdir” sözlerine, “Kimi kastediyorsanız cesaretiniz varsa isim vereceksiniz. Ama o cesaret yok sizde... Açıklayamazsanız yazıklar olsun size” karşılığını verdi.

Sözcü TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, geçen gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yine Sözcü TV ekranlarındaki, “Ortaya çıkan tablo ağır bir yenilgi değildir. Sizin de ağır yenilgi demenizi doğru bulmam” sözlerini, “Biz sizin askeriniz değiliz ki, biz böyle yandan fondaş falan da değiliz. Siz kime böyle doğru bulmazsınız doğru bulursunuz, onun yetkisi sizde değil. Gururla ayrılabilirsiniz. Bu şekilde pişkinlik içerisinde bulunuyorsunuz” diyerek eleştirmişti.

TIKLAYIN - Fatih Portakal'dan Kılıçdaroğlu'na: Pişkinlik içerisinde bulunuyorsunuz

Portakal’ın eleştirisinin ardından Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Beklediğimizi alamadık. Yani kazanamadık. Arkasından elbet ki eleştiri gelecekti. Tamamını saygıyla karşılıyorum. Ama kalemi eline alıp da ön yargıyla hareket edenlerin gazeteciliğini sorgulamak da benim görevimdir. Kalemini satmayan, onurlu gazetecilik yapan haklı eleştirilerini her zaman yazan bütün gazetecilere saygım vardır. Ama kalemini satan ve onurlu davranmayan bir anlamda kendisini yargıç yerine koyan gazetecinin gazeteciliğini sorgulama da benim görevimdir.”

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: Kalemini satan ve onurlu davranmayan gazetecinin gazeteciliğini sorgulamak benim görevimdir

"Cesaretiniz varsa kimmiş bu kalemini satanlar açıklarsınız"

Portakal’ın bu sözlerinin ardından kendisine sosyal medyada tepki yağdı. Portakal ise bu sözlerin üzerine FOX TV’de sunduğu programda Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Ben paramı alın terimle kazandım. Algı yaratıyorsunuz. Kimi kastediyorsanız cesaretiniz varsa söyleyeceksiniz. Ama o cesaret yok sizde. Eleştirmek en doğal hakkımız. Lütfen cesaretli bir liderseniz, kimmiş bu kalemini satanlar açıklarsanız. Açıklayamazsanız yazıklar olsun size. İsim vereceksiniz. Bizim sizi eleştirme hakkımız var çünkü kaybettiniz” dedi.