Gündem

Fatih Portakal’dan Ali İhsan Yavuz’a: Özür bekliyorum, yazık!

"Ekibinizden bu yanlış bilgilendirmenin nedenini özellikle öğreniniz"

17 Nisan 2019 12:57

AKP’nin seçim işlerinden sorumlu olan genel başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz, gazeteci Fatih Portakal’a bazı ithamlar yöneltti. Portakal ise Yavuz’un gerçek dışı iddialarda bulunduğunu “Özür bekliyorum, yazık” diyerek ifade etti.

Ali İhsan Yavuz, sosyal medyada gündemde olan bir videosu hakkında açıklamalarda bulunurken Fox TV Ana Haber Suncusu Fatih Portakal hakkında şu iddialarda bulundu:

"O çerçevesinin dışında olmasına rağmen var. Bakınız, bir tane hadiseden bahsetmek istiyorum. Fatih Portakal bunu FETÖ unsurlarıyla aynı anda söyledim ama öyle bir ithamım yok, onu söylemiş olayım. Birçok yerde döndü bu, isim de verdim Fatih Portakal da bir video paylaşmış. Üzerine de ‘Pot üstüne pot kırmaya devam yani’ demiş ve benim bir videomu yayınlamış. Ben Fatih Portakal’ın da başkasının oyununa gelmiş olabilir diye düşünüyorum. Neden? Bu video çok açık bir video. Olana bakın, bir de yansıtılana bakın. Önce olana bakalım. Çok açık, bütün kameralar orada, ben basın açıklamasında bulunuyorum, sonra aşağıya iniyorum, aşağıya indikten sonra basın mensupları bana bazı şeyler soruyor, verirken bakıyorum ki bazı basın mensuplarına konuşuyorum ama bir kısmı öbür tarafta kalmış. Özür diliyorum diyorum ki, sadece bir kısmına has bir şey açıklamayayım bu çok doğru gelmedi bana. Tüm kayıtlar ortada şu anda. Benim kendi yaklaşımım. Arkadaşlar özür dilerim ya ben sadece farkı söyleyip gidecektim’ dedim. Bizim elimizde hazırladığımız daha çokça bilgi var dedim. Diğer arkadaşlara karşı nezaketsizlik oluyor dedim döndüm gittim. Allah aşkına bunda ne var. Sanki biz düzmece bir takım belge hazırlıyoruz gibi yansıtmanın anlamı ne? Ve bunu Fatih Portakal da alıntılıyor ve aynı şekilde yansıtıyor. Bunu FETÖ unsurları önce hazırladı, sonra pişirdi, sundu. Aklım durdu adeta. Olan ortada isterseniz bunların videosunu sadece o kısmını değil tamamını alın. Ben her kesin önünde gülüp geçiyorum. FETÖ unsurları bunu pişiriyor sunuyor. Pes doğrusu.”

Jet yalanlama

Portakal’dan Ali İhsan Yavuz’a jet yalanlama geldi. Portakal sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullandı:

"Asıl şimdi siz pot kırdınız Ali İhsan Yavuz Bey. Ekibiniz daha dikkatli olabilirdi.Ben böyle video paylaşmadım ve paylaşmam. Canlı yayın yaptığım için bilirim. Dil sürçmesi olarak düşünmüştüm. Yazık! Bir de bana FETÖ hiç yapışmaz bilesiniz, aklınızda bulunsun.

Bir de Ali İhsan Yavuz Bey özür beklemiyorum sizden, canlı veya sonrasında düzeltmeniz yeterli. Ve ekibinizden bu yanlış bilgilendirmenin nedenini özellikle öğreniniz. Çünkü. Kameraların önünde siz varsınız. Kasıtlı olabilir mi acaba? Düşününüz lütfen...."

Canlı yayın sırasında Yavuz, Portakal'ın cevabı üzerine şunları söyledi:

"Fatih Bey'i tenzih edelim o zaman. Kendisi oluşturulmuş ortamdan etkilenmiş galiba. Adını bilinçli olarak geçirmedim. Aklıma geldi sadece."

Portakal da Yavuz'un ifadelerine şöyle cevap verdi:

"Bakın hala iftira atıyorsunuz Ali İhsan Yavuz Bey. İnsanları yanlış bilgilendirip doğruyu söylemiyorsunuz. Benim böyle bir paylaşımım yok. Ama... Bu kez özür bekliyorum lütfen. İyi ki sosyal medya var."