Gündem

Fatih Altaylı ve AKP’li Orhan Atalay arasındaki alfabe polemiği devam ediyor: “Cehaletin bu kadarı için Türkiye’de profesör olmak lazım”

04 Kasım 2019 09:09

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı ve AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay arasındaki ‘Harf devrimi’ polemiği devam ediyor.

Atalay için “Adının başına profesör unvanı kondurulunca 'Âlim' olunmadığını her gün bize tekrar tekrar hatırlatmak zorunda olanlar bunu yapacaklarına unvanlarından vazgeçseler çok daha iyi olacak galiba” diyen Altaylı, “Ne kadar basit anlatırsam anlatayım anlamayacak, besbelli.  Bir de yanıt vermeye kalkışmış tüm profesör bilgisizliği ile” dedi.

 Atalay’ın sosyal medya paylaşımındaki “Hiç kimse tekrar başa dönelim demiyor ama her şeyimizle içinde varlık bulduğumuz coğrafyamızın tüm dillerinden terkiple geliştirilmiş dünyanın en zengin diline, Osmanlıcaya karşı bu nefret niye? Dedelerimizin mezar taşını kime okutalım?” ifadelerini köşesine taşıyan Altaylı, “Gerçekten cehaletin bu kadarı için Türkiye’de profesör olmak lazım” diye yazdı. 

 Altaylı yazısında şunları söyledi:

"Adamı okuyan zanneder ki, Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’de konuşulan dili değiştirdi.  Yahu değiştirilen şey dil değil alfabe.  Yani dilin hangi işaretlerle yazıldığı.  İster Osmanlıca yazarsın, ister Türkçe, ister Fransızca...  İşaretin dille ne alakası var.”

 Yazının devamı için tıklayın