Politika

Fatih Altaylı: Türkiye’yi İsrail tehdidi altında göstermek iktidarın işine geliyor olabilir!

02 Ekim 2024 12:14

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un "İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye" çıkışını ve sonrasında AKP kanadından gelen iki ayrı yorumları değerlendirirken, "Türkiye, İsrail’e yönelik saldırgan bir tutum içine girmeden, İsrail’in böyle bir şey yapma ihtimali yok" dedi. 

Altaylı, yazısında şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’un 'İsrail’in bir sonraki hedefi Türkiye' açıklaması sonrası AKP’li isimler bile bu saçma sözleri nedeniyle Yiğit Bulut’u hedef alırken Bulut’a destek Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi ve Erdoğan da İsrail’in Türkiye’ye saldırabileceğinden söz etti.

Bazı AKP’liler Erdoğan’ın bu sözlerini hem Kur’an’da hem de Yahudilerin kutsal kitabında yer alan Yusuf Kıssası’na benzettiler. Yani İsrail’in aklına böyle bir şeyi soktuğumuzu ima ettiler.

Türkiye, İsrail’e yönelik saldırgan bir tutum içine girmeden, İsrail’in böyle bir şey yapma ihtimali yok. Hatta ABD’li neoconlar bunu çok istiyor olsa da yok.

Ancak şurası net ki, 7 Ekim’de Hamas İsrail’e saldırmadan ve Türkiye de en sert sözlerle İsrail’i eleştirmeye başlamadan önce İsrail Başbakanı Netanyahu ülkesinde tartışılan ve koltuğunu kaybetmek üzere olan bir Başbakan’dı.

Her gün aleyhinde gösteriler düzenleniyor ve aklı başında tüm İsrailliler Netanyahu’yu istifaya davet ediyorlardı.

Bugün ise Netanyahu güç kazanmış ve istifa çağrılarını ez aza indirgemiş durumda.

Ülke savaş halinde, başkent Hamas, Hizbullah, Husi ve İran füzelerinin hedefindeyken bir hükümet krizi, bir Başbakan istifası isteyen pek kalmadı.

Belki de bu yüzden Türkiye’yi İsrail tehdidi altında göstermek iktidarın işine geliyor olabilir. Kim bilir!"

TIKLAYIN - Meclis'te yeni dönem | Erdoğan: İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye; karşımızda devlet değil, katil sürüsü var

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye