Gündem

Fatih Altaylı: Tecavüze uğrayan kız çocuğunun annesine "kızına sahip çıksaydın" diyen avukatı baroda nasıl tutacaksınız!

15 Mayıs 2024 11:53

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Sultanbeyli'de 13 yaşındaki bir öğrenciye tehdit ve şantajla 13 kişinin tecavüz ettiğini belirterek, "Dava buraya kadar yeterince iğrenç diyorsanız yanılıyorsunuz. İğrençliğin büyüğü mahkeme salonunda, sanıkların avukatının konuşması ile yaşanıyor. Sanık avukatı “kadın” mahkeme başkanına tecavüze uğrayan kız çocuğunun okulda etek boyu yüzünden uyarılıp uyarılmadığının sorulmasını istiyor. Tecavüze uğrayan kız çocuğu etek boyu yüzünden uyarıldıysa eğer tecavüz “meşru” olacak" diye yazdı.

Avukatın tecavüze uğrayan kız çocuğunun annesine "Sen kızına sahip çıksaydın bu çocukların başı yanmazdı" sözlerine işaret eden Altaylı, "Şimdi ben bu sözde avukatın kayıtlı olduğu baroya sormak istiyorum. Bu yapılanın, mağdur annesine yönelik insanlık dışı bu saldırgan tutumun bir yaptırımı yok mu! Baroya kayıt olmak için hukuk fakültesi mezunu olma şartınız var, biliyorum. Peki insan olma şartınız yok mu! Varsa, temize çekilmemiş sözde avukatı, baroda nasıl tutacaksınız" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...