Gündem

Fatih Altaylı: Siyasi partilerin devamı olduğunu söyleyen sivil milis güçlerinin topluma korku yaydığı bir rejim mi burası?

Erzurum'da "kaldırım taşları"yla düzenlenen saldırıda yaralananlar olmuştu.

08 Mayıs 2023 11:28

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da düzenlenen saldırının kendisini şaşırtmadığını belirterek, "Erzurum’daki saldırı ne beklenmedikti ne umulmadık… Ama bu kez gerçekten bu saldırı “Erzurum halkına mal edilemez”. Erzurum halkı bu açık tahrike katre destek vermedi. 50-60 bilemedin 100 kişilik bir serseri grubunun saldırısı olarak kaldı. Kimse bu kopuk takımına uymadı. Kimse gerginliği tırmandıramadı. Erzurum halkı bu “tahrik” sınavından oldukça başarıyla çıktı" diye yazdı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Seymen ve Erzurum Valisi Okay Memiş'in sınıfta kaldıklarını kaydeden Altaylı, "Ve şimdi “İmamoğlu miting izni almamıştı” diyerek meseleyi başka bir yere çekiyorlar. İmamoğlu miting izni almış mıydı, almamış mıydı bilemem. Yapılan şey miting miydi onu da bilemem. Hadi diyelim ki, almamıştı. İzinsiz yapılan bir toplantıya müdahale etmek kendini “milis gücü” zanneden bir serseri grubunun işi midir, yoksa güvenlik güçlerinin işi mi!

Siyasi partilerin devamı olduğunu söyleyen sivil milis güçlerinin topluma korku yaydığı bir rejim mi burası? Öyle rejimlerin nerelerde olduğunu ve o rejimlere ne dendiğini herhalde hepimiz biliyoruz değil mi!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...