Medya

Fatih Altaylı: RTÜK Başkanı Şahin, AKP içindeki cepheleşmede safını tutmuş gibi görünüyor

"RTÜK Başkanı Şahin'in hedefindeki yer İletişim Başkanlığı'ydı, ATV’yi eleştirmesine, CNN Türk’e inceleme başlatmasına bakılırsa bu görevden umudunu kesmiş olmalı"

24 Mayıs 2024 14:03

Gazeteci Fatih Altaylı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na geçme hedefi olduğunu ancak bu gerçekleşmeyince kendine yeni bir kariyer planı oluşturduğunu öne sürdü. 

Altaylı yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, iktidarın resmî sözcüsü ATV’nin sabah kuşağı programı Müge Anlı’yı eleştirmeye, başında olduğu kurum iktidarın haber kanallarından CNN Türk’ün yayınları ile ilgili inceleme yapmaya başladı. Herkes şaşkın.  Hatta “Biz tarafsız bir kurumuz” açıklamaları da yapmaya başladı. Ebubekir Şahin, uzunca bir zamandır RTÜK Başkanlığından ayrılıp, bir üst göreve geçmek istiyordu. Fahrettin Altun’u gözünü kestirmişti. Hatta bir ara bu göreve çok yaklaştığı söylendi. Çevresine “Yakın gidiyor ve ben geliyorum” demeye başlamıştı bile. Ancak son anda olmayınca “Fahrettin gidip beyefendiye yalvarmış. Sağlık sorunlarından söz etmiş. Beyefendi de kıyamamış. Ama yakında gidecek” diyordu. Bu son çıkışlarına ATV’yi eleştirmesine, CNN Türk’e inceleme başlatmasına bakılırsa bu görevden umudunu kesmiş olmalı. Kendine yeni bir kariyer planı oluşturmuş, AKP içindeki cepheleşmede safını tutmuş gibi görünüyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayın 


TIKLAYIN - RTÜK Başkanı Şahin: Reyting alacağız diye de bütün değerlerimizi, toplumsal hassasiyetlerimizi bir tarafa mı bırakacağız?

TIKLAYIN - RTÜK’ten Sezgin Baran Korkmaz’ı canlı yayına çıkaran CNN Türk'e inceleme