Ekonomi

Fatih Altaylı: İktidar halka değil ABD’ye hesap veriyor

"Artık boğaz tokluğuna çalışmak bile büyük şans. Harçlara ve vergilere çalışacağız. O vergileriniz ise size yol su ve hizmet olarak dönmeyecek. Tam aksine faiz olarak yabancılara gidecek"

25 Ekim 2024 12:33

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ın ABD'de yatırımcılara verdiği “yüzde 25'lik asgari ücret artışının enflasyon görünümüyle tutarlı olduğu” mesajına tepki gösterdi.

Altaylı, “İktidar halka değil ABD’ye hesap veriyor” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"2025 yılının hedef enflasyonunun 11 puan üzerinde, geçen yılın gerçekleşen enflasyonunun TÜİK tarafından belirleneninin bile 20 puan altında. Gerçek enflasyonun ise dörtte biri oranında. Ekonomi yönetimi zam oranını belirlemiş ama bize bildirmiyor. Önce ABD’ye söylüyor, oranın onayını alıyor. Sonra gelecekler buraya, yalandan bir Asgari Ücret Tespit Komisyonu kuracaklar. Aylar süren toplantılar yapacaklar. Yüzde 20-25 diye bir şey belirleyecekler. Sonra “Büyük Reis” tebaya acıyacak. Birkaç puan da o ekleyecek. Onun iyi niyeti ve yüce gönüllüğü sayesinde üç beş kuruş daha fazla zam gelecek. Ama geçen yıldan yüzde 50 daha fakir olacak sabit gelirliler. Sonra da “yeniden değerleme oranını” yüzde 45 olarak açıklayacaklar. Maaşlara yüzde 25, bilemedin 30 zam gelecek. Cezalar, harçlar, vergiler ise yüzde 45 artacak. Buna karşın vergi dilimleri artmayacak. Artık boğaz tokluğuna çalışmak bile büyük şans. Harçlara ve vergilere çalışacağız. O vergileriniz ise size yol su ve hizmet olarak dönmeyecek. Tam aksine faiz olarak yabancılara gidecek."

TIKLAYIN - IMF'den Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirme: "Geçen yıldan bu yana Türkiye'deki politika değişiminden oldukça olumlu etkilendik"

TIKLAYIN - TCMB Başkanı Fatih Karahan'dan asgari ücret mesajı: Yüzde 25'lik zam enflasyon görünümüyle tutarlı olur

TIKLAYIN - Fatih Portakal'dan asgari ücret tepkisi: Eğer bu zam oranı doğruysa yazıklar olsun!


Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - TUSAŞ saldırısında kader anı: Cevap alınamayan cep telefonu araması, taksicinin kaderini nasıl değiştirdi?  

TIKLAYIN - Ertuğrul Özkök: Hayatın yeni gerçeğinde bir ilk; Fatih Altaylı yayınında Baykar reklamı

TIKLAYIN - "Bahar" dizisinde erken ayrılık; hikâyesi beklendiği gibi olmadı!

TIKLAYIN - İsmail Saymaz: PKK'nın TUSAŞ saldırısında istihbarat ve güvenlik zafiyetleri var!

TIKLAYIN - Spor yazarları, Fenerbahçe-Man. United maçını yorumladı: Hangi takımı çalıştırdığının farkına vardı