Gündem

Fatih Altaylı: HAYTAP Başkanı'na sert çıkışımı eleştirenler haklı ama beni hayvan düşmanı ilan edenlere iki çift sözüm var

17 Kasım 2022 11:04

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Teke Tek'te HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat'a "Car car konuştunuz, beni delirtmeyin lütfen" diye çıkışmasının ardından gelen eleştirileri haklı bulduğunu söylerken, kendisini "hayvan düşmanı" olarak nitelendirenlere tepki gösterdi. 

Altaylı, bugünkü yazısında konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Program sırasında Haytap Başkanı Canpolat, İstanbul stüdyoda olmanın da avantajını kullanarak Pınar’a söz hakkı vermeden anlatmaya başladı. Yüksek perdeden konuşuyor, bağırıyor, çağırıyordu. Defalarca uyarılarımı dikkate almayınca ben de kendisine sert bir çıkış yaptım. Hata mıydı? Evet. Zaten yayın esnasında kendisinden özür de diledim. Haksızdım. O da 'Ben de biraz heyecanlı konuştum' dedi. Ne olursa olsun yapmamam lazımdı.

Hemen arkasından bir linç başladı. Ne hayvan sevmezliğim kaldı, ne hayvan düşmanlığım. Programı izlemeyenler. Programdaki tavrımı görmeden bilmeden duydukları üzerinden saçma bir kampanya başlattılar. Davranışımı eleştirenler sonuna kadar haklıdır.

Ama oradan yola çıkıp beni hayvan düşmanı, katliam yanlısı ilan edenlere iki çift sözüm var. Sokak hayvanları ciddi bir sorundur. En vicdani biçimde çözülmek zorundadır. Ama siz 'sözde hayvan severler' bunun önündeki engelsiniz.

Evladını kaybetmiş bir baba ile empati kuramayacak, vicdansızca karalayacak kadar vicdan yoksunusunuz. Bu empati ve vicdan yoksunluğu klinik olarak iki hastalığa işaret eder. Bunlardan ilki psikopatlıktır. Diğeri ise sosyopatlık. Birinden birini seçin ve güle güle kullanın. Bu tip hastaların önemli bir özelliği ise vicdanları varmış gibi yapabilme, vicdanı ve empatiyi taklit edebilme yeteneğidir. Ama bu sorunu ancak ve ancak gerçek vicdan sahipleri çözebilir. Sizin gibi sözde vicdanlılar değil." 

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Fatih Altaylı, canlı yayında HAYTAP Başkanını azarladı: Car car car konuşuyorsunuz