Gündem

Fatih Altaylı: Emekliye zam yok ama DHMİ’den YDA’ya 23 milyar var

"Siz enflasyonla mücadelede devletten de katkı ve maaşlarınıza az da olsa düzeltme bekliyorsunuz değil mi! Daha çok beklersiniz!"

01 Mart 2024 13:48

Gazeteci Fatih Altaylı, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği’nin Ankara’daki bir arazisine “DHMİ bürokratları ile son derece içli dışlı olan YDA İnşaat kat karşılığı iki adet kule yaptığını, sonra da arazinin sahibi Tarım Kredi Kooperatifleri ile davalık olduğunu” hatırlattı.

Altaylı, “DHMİ’de YDA ile son derece içli dışlı olan ve YDA’dan milyonlarca liralık daireler alan grup şimdi bu iki kuleyi de DHMİ Genel Müdürlük Binası yapmak üzere satın aldırıyorlar. Hem de 750 milyon dolar bedelle.  Yani 23 milyar 250 milyon TL’ye. Hani şu emekliye maaş vermek için bulunamayan parayla” diye yazdı.

Altaylı, “DHMİ içinde dahi eleştirilen bu konu ile ilgili DHMİ’nin ‘lüks odacısı’ M.G. ‘Bakan Bey istiyor’ diyor hatta ‘Değer tespitini yaptırdığımız firma da bakan beyin akrabası’ diye fısıldıyormuş” diye aktardı.

Altaylı, “Şimdi de Ankara’da Tarım Kredi ile davalık olduğu iki kuleyi 23 milyar TL’ye DHMİ’ye satıyor. Siz de enflasyonla mücadelede devletten de katkı ve maaşlarınıza az da olsa düzeltme bekliyorsunuz değil mi! Daha çok beklersiniz!” ifadelerini kullandı.